„Komiteto nariams nebuvo naujiena tai, kad Laurynas Kasčiūnas buvo apklaustas liudytoju MG Baltic byloje, - feisbuke teigia V. Bakas. - Mano kolegos darbas komitete man niekada nekėlė abejonių, neturiu pagrindo nepasitikėti juo“.

Maža to, kaip pabrėžia Vytautas Bakas, komiteto sudėties keitimas sukeltų grėsmę sėkmingai tyrimo baigčiai.

„Tyrimas kurį atlieka NSGK eina į pabaigą. Šio tyrimo tikslas atskleisti daugelį metų vykstančią interesų grupių neskaidrią įtaką politiniams procesams, politikams, pareigūnams ir pasiūlyti sprendimus, kuriais galėtume apsaugoti ir sustiprinti šalies politinę sistemą. Keisdami komiteto sudėtį sukeltume grėsmę sėkmingai tyrimo baigčiai“ - tvirtina V. Bakas.

Skvernelis apie Kasčiūną: pirmiausia turi spręsti pats NSGK

Reaguodamos į viešojoje erdvėje pasirodžiusią prieštaringą informaciją apie konservatorių parlamentarą Lauryną Kasčiūną, Premjeras Saulius Skvernelis mano, kad dėl jo galimybės toliau dirbti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete (NSGK) pirmiausiai turėtų spręsti pats komitetas.

„Manau, kad tai turėtų pirmiausiai spręsti pats komitetas, vertinti visas galimas grėsmes ir priimti sprendimą. Manyčiau, kad komiteto pirmiausiai turi būti pozicija išreikšta. Tą mes su Seimo Pirmininku ir siūlome, kad komitetas apsvarstytų galimybę ir tikslingumą toliau jam dirbti komitete“, - po susitikimo su Seimo Pirmininku Viktoru Pranckiečiu ketvirtadienį žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Jo teigimu, viešojoje erdvėje pasirodžiusi informacija kelia daug klausimų, daug nerimo. „Bet yra gerai tai, kad NSGK, turintis specialiosios komisijos teises, tiria sąsajas politikų ir galimo korupcinio politikų ir verslo susiliejimo. Tikimės, kad ir į tuos klausimus, kurie buvo viešai iškelti, komiteto yra kompetencija atsakyti“, - sakė S. Skvernelis.

Kaip ELTA jau informavo, Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) ir Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcijos paragino Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūną Gabrielių Landsbergį atšaukti Seimo narį L. Kasčiūną iš Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nario pareigų.