Politikas sako, kad jo pasitraukimas iš policijos nebuvo susijęs su tyrimo pradžia.

2015 metų rudenį – 2016 metų pavasarį Policijos departamentą ir prokuratūrą pasiekdavo Marijampolės apskrities policijos pareigūnų skundai dėl Marijampolės apskrities policijos Imuniteto skyriaus vadovo D. Gaižausko piktnaudžiavimo tarnyba ir neteisėto spaudimo pareigūnams. Apie D. Gaižausko darbo metodus LRT liudijo mažiausiai šeši buvę ir esami pareigūnai, neatskleidę savo tapatybių.

Transliuotojo duomenimis, 2016 metų gegužės 27 dieną Vilniuje įsikūrusio Policijos departamento Imuniteto valdybos vadovas Elanas Jablonskas Marijampolėje informavo D. Gaižauską apie sprendimą pradėti jo veiklos tarnybinį patikrinimą.

Po šešių dienų pareigūnas pasitraukė iš tarnybos policijoje, tyrimas jo atžvilgiu buvo nutrauktas, o po dienos D. Gaižauskas tapo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos nariu. Su šia partija jis dalyvavo 2016 metų Seimo rinkimuose.

D. Gaižauskas LRT tvirtino, kad jis atsistatydino dėl pokyčių Imuniteto valdyboje, nesutarimų dėl Marijampolėje pradėtų vidinių tyrimų.

„(...) Vis dėlto bylos buvo tiriamos gana intensyviai ir surinkta tikrai daug informacijos, ir ten dalyvavo daug pareigūnų, ir aš pasakiau, tikrai to nebus, nes jūs Vilniuj sėdėdami (nežinote)“, – sakė Seimo narys.

Jis taip pat tvirtino dar prieš išėjimą iš policijos nusprendęs eiti į politiką.