Jo teigimu, tai yra prokurorų darbas.

„Mes tikrai nepratęsime tyrimo, nes ankstesnės sudėties komitetas jau baigė darbą. Mes manome, kad čia jau yra prokurorų darbas. Jeigu tikrai jie gautų įrodymų, atsakytų į klausimą, ar čia kažkas buvo ar nebuvo. Čia jų dalykas“,- po trečiadienį vykusio Seimo NSGK posėdžio žurnalistams sakė A. Paulauskas.

NSGK nariai už uždarų durų išklausė Generalinės prokuratūros ir Valstybės saugumo departamento (VSD) informaciją dėl JAV Senato žvalgybos komiteto raporte pateiktos informacijos.

Žiniasklaidai paviešinus, kad cenzūruotoje JAV Senato ataskaitoje minima slapta „violetinė skylė“ iš tiesų yra Lietuvoje veikęs CŽV kalėjimas, Generalinė prokuratūra dar kartą ketina kreiptis į Jungtines Valstijas dėl papildomos informacijos.

Generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis sako, kad kol kas šis prašymas dar neišsiųstas. „Kol kas tas prašymas dar nėra fiziškai išsiųstas, nes prieš tai dar buvo analizuojama jo vykdymo galimybė“,- žurnalistams sakė D. Raulušaitis.

Pasak jo, šiuo atveju bendradarbiavimas yra svarbus dalykas. „Be partnerių bendradarbiavimo būtų gerokai sunkiau nustatyti tiesą tokiais atvejais“,- sakė D. Raulušaitis.

Paklaustas apie tyrimo perspektyvas, generalinio prokuroro pavaduotojas atsakė, kad "kažkokių perspektyvų yra visada". „Šiuo atveju jų yra taip pat, o kaip bus iš tikrųjų, matysime, kai tyrimas bus baigtas“, - sakė jis.

Kaip ELTA jau skelbė, „The Washington Post“ rašė, kad paskelbtoje cenzūruotoje JAV Senato ataskaitoje minima slapta „violetinė skylė“ iš tiesų yra Lietuvoje veikęs CŽV kalėjimas.

Lietuva 2010 metais pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl nelegalių sulaikymų ir CŽV kalinių pervežimo Lietuvoje nuo 2004 iki 2005 metų, bet po metų tyrimą nutraukė.

Šių metų vasarį Vilniaus apygardos teismui įpareigojus buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo neteisėto žmonių gabenimo per sieną, kuriame tiriama, kiek pagrįsti spėjimai, kad esą Lietuvoje įkurtame slaptame centre 2004-2006 metais galėjo būti kalinamas Saudo Arabijos pilietis Mustafa Ahmedas al-Hawsawi.

Tyrimas šiuo metu yra atliekamas. Galutinis sprendimas šioje byloje nėra priimtas.

Žiniasklaidoje buvo minimos ir kitos šalys, kuriose galimai veikė CŽV centrai - Lenkija, Rumunija, Afganistanas, Tailandas.