„Nors šį egzaminą šiemet laikyti rinkosi mažiau abiturientų nei praėjusiais metais, anglų kalbos egzaminas išlieka populiariausias iš visų pasirenkamųjų“, – sakė brandos egzaminus organizuojančios NŠA direktorė Rūta Krasauskienė.

Kaip ir kasmet, užsienio kalbų egzaminus sudaro 4 dalys: klausymas, skaitymas, rašymas ir kalbėjimas. Kiekviena dalis sudaro ketvirtadalį bendro vertinimo. Penktadienį abiturientai laikys klausymo, skaitymo ir rašymo dalis. Kalbėjimo dalis vyko balandžio mėnesį.

Klausymo užduoties garso įrašas egzaminų centrams pateikiamas skaitmeniniu formatu. NŠA garso įrašo kokybę tikrina, tačiau, kokį įrašą girdi kandidatai, priklauso ir nuo techninės įrangos, kuri naudojama klausymui, ir nuo egzamino patalpų. Atsiradus garso įrašo trikdžiams, egzamino vykdytojai gali pakeisti kompiuterį, panaudoti atsarginę laikmeną su garso įrašu ar klausymo dalį nukelti į egzamino pabaigą.

NŠA pažymi, kad abiturientas gali būti atleistas nuo užsienio kalbos (anglų, prancūzų, rusų, vokiečių) valstybinio brandos egzamino, jei iki pagrindinės brandos sesijos yra išlaikęs tarptautinį užsienio kalbos egzaminą. Tais atvejais, kai abiturientas išlaikė abu egzaminus (ir tarptautinį, ir valstybinį brandos), skaičiuojant konkursinį balą stojant į Lietuvos aukštąsias mokyklas, imamas tas egzamino įvertinimas, kuris yra palankesnis stojančiajam.

Primenama, kad pernai anglų kalbos egzaminą išlaikė 97,9 proc. abiturientų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją