Tokią nuobaudą parlamentarui skyrė šios opozicinės partijos Priežiūros komitetas, reaguodamas į TS-LKD Klaipėdos miestų skyrių sueigos pirmininko Arūno Barbšio skundą.

Komiteto pirmininkas parlamentaras Arvydas Anušauskas BNS patvirtino, kad N.Puteikio elgesys šią savaitę svarstytas komitete, tačiau atskleisti sprendimą atsisakė.

"Tai vidinis partinis dalykas", - sakė jis.

Tačiau kiti Priežiūros komiteto nariai BNS pripažino, jog balsuota buvo būtent dėl tokio sprendimo.

"Nemačiau raštu suformuluoto sprendimo, bet tai, kas buvo pasakyta žodžiu, taip, esmė tokia", - sakė komiteto narys Povilas Jakučionis.

Anot jo, tokios nuobaudos skiriamos "žmonėms, kurie yra labai neramūs".

P.Jakučionis pabrėžė, jog minėtą sankciją numato partijos dokumentai. Priežiūros komiteto nuostatuose nurodyta, kad jis prireikus gali motyvuotu sprendimu ne ilgesniam kaip vienerių metų laikotarpiui uždrausti TS-LKD nariui (išskyrus pareigas einančiam TS-LKD Suvažiavime išrinktam, patvirtintam ar paskirtam pareigūnui) eiti vadovaujančias pareigas visų lygių TS-LKD organuose.

Pats N.Puteikis apie jam skirtus apribojimus ketvirtadienį sakė nieko nežinąs. Jis patvirtino, jog buvo svarstytas Priežiūros komitete, bet apie jo nutarimą neinformuotas.

Parlamentaro teigimu, A.Barbšys jį apskundė dėl to, kad N.Puteikis savo "Facebook" paskyroje parašė, jog šis drauge su kitais vietos politikais ir valdininkais prisideda prie korupcijos ir dangsto nerūšiuotų šiukšlių degintojus.

"Prieš tai partijos vidiniuose susirašinėjimuose ilgai diskutavome apie šią problemą. Kai pamačiau, kad dalis partijos aktyvistų dangsto šiukšlių degintojus, parašiau apie tai viešai savo "Facebook" paskyroje", - BNS pasakojo N.Puteikis.

Šiuo metu TS-LKD vyksta kandidatų į partijos pirmininkus kėlimas. Kandidatais jau iškelti Andrius Kubilius, Irena Degutienė, Kęstutis Masiulis.