Vilniaus apygardos teismas pirmadienį nepatenkino „Nota Bene“ prašymo pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones ir sustabdyti Valstybės saugomų teritorijų tarnybos sprendimo galiojimą.

Teismo teigimu, įmonė nepateikė įrodymų ir argumentų, patvirtinančių laikinųjų apsaugos priemonių taikymo būtinumą.

Saugom teritorijų tarnyba „Nota Bene“ į „juodąjį tiekėjų sąrašą“ įtraukė dėl to, kad bendrovė nesugebėjo įvykdyti šių metų pradžioje sudarytos sutarties dėl turizmo prekių įsigijimo. Šios sutarties, kuri buvo nutraukta rugsėjo pradžioje, vertė siekė apie 35 tūkst. eurų.

„Teismas pažymi, kad pirkimo objektas - turizmo reikmenys, dėl kurio tarp šalių yra sudaryta pirkimo-pardavimo sutartis, yra neabejotinai strategiškai svarbus valstybei bei atsakovui ir jo nuolatinių funkcijų vykdymui, todėl nevykdant ar netinkamai vykdant pasirašytą sutartį, kylą grėsmė atsakovo tiesioginei veiklai. Pažymėtina ir tai, kad „Nota Bene“ neįrodė pagrindo taikyti laikinąsias apsaugos priemones, nes prašymas iš esmės grindžiamas tuo, jog sutartis buvo nutraukta ne dėl esminio jos pažeidimo, tačiau minėta aplinkybė bus teismo įvertinta tik nagrinėjant bylą iš esmės, o ne prašymo dėl laikinųjų apsaugos priemonių nagrinėjimo metu“, - rašoma teismo nutartyje.

Į nepatikimų tiekėjų sąrašą „Nota Bene“ Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos sprendimu įtraukta rugsėjo pabaigoje. Tai reiškia, kad valstybės institucijos trejus metus galės neleisti įmonei dalyvauti jų organizuojamuose viešuosiuose pirkimuose.

„Nota Bene“ visuomenei tapo žinoma Viešųjų pirkimų tarnybai rugpjūčio pabaigoje paskelbus, kad įvairius virtuvės įrankius iš šios įmonės Lietuvos kariuomenė pirko aštuonis kartus brangiau nei rinkoje. Šie įrankiai iš bendrovės įsigyti iš viso už 4 tūkst. eurų vykdant sutartį, kurios vertė siekia maždaug 174 tūkst. eurų.

Teismo nutartis per septynias dienas gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.