Norvegijos premjerė Erna Solberg, kuri yra ir Norvegijos konservatorių partijos pirmininkė, teigė, kad Astravo AE klausimas turėtų būti aiškesnis, todėl, pabrėžė ji, Norvegija palaiko informacijos apie šį objektą sklaidą.

„Mes aptarėme bendrus klausimus, siejančius mūsų valstybes. Taip pat klausimus, kurie yra diskutuojami šalių viduje. (...) Vienas iš diskusijos klausimų buvo saugumo klausimas. Mes buvome supažindinti su Astravo AE, todėl suprantame saugumo iššūkius Lietuvai. Mes palaikome informacijos sklaidą (Astravo AE klausimu. – ELTA) bei siekiame daugiau aiškumo“, – teigė E. Solberg.

Tuo metu, pasak Lietuvos konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio, kitos Europos šalys susiduria su informacijos trūkumu apie grėsmes, kurias kelia Astravo AE projektas.

„Susidaro toks įspūdis, kad informacijos tikrai nėra pakankamai“, – teigė jis, pridurdamas, kad susitikimo metu buvo galimybė plačiau pristatyti Lietuvos požiūrį.

„Turėjome puikią galimybę pristatyti ir Astravo grėsmę, kurią mes matome kaip vieną didžiausių nacionalinių saugumo problemų Lietuvoje“, – kalbėjo G. Landsbergis, pabrėždamas, kad ir toliau sieks Šiaurės šalis informuoti apie Astravo AE keliamas rizikas.

Vilniuje vyksta Europos liaudies partijai (ELP) priklausančių Šiaurės ir Baltijos šalių centro dešiniosios krypties partijų vadovų susitikimas. Jo pagrindinė tema – saugumo iššūkiai Šiaurės–Baltijos valstybėse. Partijų lyderiai aptarė regiono saugumui kylančias problemas, bendradarbiavimo stiprinimo klausimus.