Kaip pranešė thelocal.no, apie 300-400 turistų turėjo apsisukti ir važiuoti atgal dėl uždarytos lankytinos vietos. Taip pat pabrėžta, kad Prekestulino uola buvo uždaryta ne dėl žmonių gausos, kaip būdavo daroma anksčiau, bet dėl vykdytų žuvusio asmens kūno paieškų. Kelias iki uolos buvo uždarytas, kol buvo vykdoma paieška.

Antradienį ši vieta buvo uždaryta dviem valandoms, tačiau dėl nesėkmingų paieškų, ji buvo pratęsta ir trečiadienį.

Prekestulino fondas, kuris valdo žmonių srautus į šią uolą, sakė, kad apie 300-400 turistų buvo priversti apsisukti ir grįžti atgal, kadangi negavo žinios dėl uždarymo.


„Delfi“ susisiekus su Užsienio reikalų ministerija (URM), buvo patvirtinta, kad liepos 21 d. Lietuvos ambasada Norvegijoje gavo policijos pranešimą apie šioje šalyje liepos 20 d. Strando savivaldybėje žuvusį, manoma, Lietuvos pilietį. Norvegijos policija asmens tapatybę preliminariai patvirtino remdamasi įvykio vietoje rastais žuvusiojo asmeniniais daiktais.

Pranešta, kad žuvusiojo artimieji apie įvykį informuoti. Vyksta policijos tyrimas, atlikus visas privalomas procedūras bus galutinai patvirtinta ir žuvusiojo asmens tapatybė.