Antradienio posėdis truko gerokai ilgiau, nei prognozuota. Jo metu abiejų pusių – G. Leščinskienės ir tarnybos „Barnevernet“ – advokatai pasakė baigiamąsias kalbas. Kaip ir pirmadienio posėdyje, nagrinėjime dalyvavo Lietuvos ambasados Norvegijoje pirmoji sekretorė Jūratė Bilvaisienė.

Procesas baigtas, beliko sulaukti sprendimo. Koks jis bus – G. Leščinskienė neprognozuoja.

„Nežinau. Aš ne ekstrasensas – aš negaliu spręsti“, - žurnalistams teigė Gabrieliaus B. motina.

Moteris dėkojo savo advokatei Sandrai Latotinaitei, bet užsiminė, kad didesnes viltis sieja su prašymu sūnaus globą perleisti Lietuvoje gyvenantiems artimiesiems.

„Dėkui Sandrai, labai kietą kalbą pasakė – galiu pasakyti tiek. (…) Sakyti, kas bus – tikrai nežinau“, - teigė G. Leščinskienė.

Pasak jos, sprendimui priimti yra numatytas dviejų savaičių terminas, bet tikėtina, kad verdiktas bus priimtas ir kitą savaitę. „Greičiausiai kitą savaitę bus atsakymas“, - sakė G. Leščinskienė.

O jeigu galėtų atsukti laiką?

Paklausta, ar dabar elgtųsi kitaip nei iki garsiojo proceso pradžios, moteris nedaugžodžiavo. „Sunku pasakyti“, - sakė G. Leščinskienė.

Jos advokatė S. Latotinaitė nuo komentarų žiniasklaidai šį kartą susilaikė. Prieš pirmadienio posėdį advokatė neslėpė, jog yra viena smarkiai padėtį komplikuojanti aplinkybė – tai, kad Gabrielius B. buvo pagrobtas iš Norvegijos, taip mėginant berniuką pargabenti į Lietuvą.

Proceso nekomentavo ir Lietuvos ambasados pirmoji sekretorė J. Bilvaisienė. Pirmadienį ji DELFI teigė, jog ambasada visada pasirengusi suteikti pagalbą Lietuvos piliečiams, tačiau sykiu pabrėžė, kad Norvegijoje gyvenantiems lietuviams privalu laikytis šios šalies įstatymų, o mitais apaugusi tarnyba „Barnevernet“ nėra toks devyngalvis slibinas, kokiu ją vaizduoja dalis vietos lietuvių.