Lietaus zona šeštadienį slinks į šiaurę, tad vietomis palyti gali šiauriniuose rajonuose. Bus nepastoviai debesuota, su pragiedruliais, iš pietų plūs šiluma. Termometrai rodys 18–23 laipsnius.

Šiltas bus ir sekmadienis. Naktį bus 9–14 laipsnių, o dieną – 20–25. Tik kai kur vakariniuose rajonuose bus šiek tiek vėsiau. „Tačiau šiluma lepintis neleis besiformuojantys kamuoliniai debesys, dėl kurių dieną per daugelį rajonų praslinks trumpalaikiai lietūs. Kai kur jie bus su perkūnija“, – prognozavo sinoptikė.

Pirmadienį taip pat nepavyks išvengti lietaus. Jo klius didžiajai šalies daliai. Vietomis prognozuojama ir perkūnija. Naktis bus dar gana šilta – 10–15 laipsnių, o dieną jau bus šiek tiek vėsiau nei sekmadienį – 19–23 laipsniai.

Antradienį taip pat daug kur palis, kai kur – gausiai. Dieną vietomis tikėtina ir perkūnija. Į šalį vės plūstelės didesnis šilumos kiekis. Naktį bus 13–16 laipsnių, dieną – 22–26 laipsniai.

„Deja, šiluma ilgai užsibūti neketina – jau trečiadienio naktį vės iki 11–15 laipsnių, dieną bus jau tik 16–19. Naktis bus lietinga, vietomis prognozuojamas smarkus lietus, o dieną lietaus kiekiai bus mažesni, bet daugelyje šalies rajonų stiprės vakarinių krypčių vėjas“, – sakė E. Gečaitė.

Pajūryje vėjo gūsiai tądien bus iki 15 m/s.