„Šią minutę taip (kandidatuosiu – ELTA), nes toks yra frakcijos sprendimas. Aš esu mūsų frakcijos kandidatė“, – antradienį žurnalistams po susitikimo su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen sakė A. Norkienė.

Pasak politikės, Seimo pirmininkė planuoja teikti jos kandidatūrą balsavimui.

„Taip, ji nusiteikusi teikti (mano kandidatūrą Seimui – ELTA)“, – teigė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovė.

A. Norkienė taip pat teigė suprantanti, kodėl V. Čmilytė-Nielsen neteikė jos kandidatūros į Seimo vicepirmininkes penktadienį.

„Aš tiesiog, vertindama Seimo pirmininkės moterišką įžvalgą ir išmintį, suprantu, kad nesinori pradėti Seimo darbo nuo skyrimų, kurie, kaip ji pati jaučia, nebus palaikomi daugumos. Iš dalies aš ją suprantu“, – kalbėjo parlamentarė.

Ji taip pat teigė per ketverius darbo Seime metus supratusi, kad sprendimai kartais gali neatitikti lūkesčių, ir patikino, kad būtų pasiruošusi ir pralaimėjimui.

„Per tuos ketverius metus supratau, kad, prasidėjus dienai, nežinosi, koks bus vakaras“, – pridūrė A. Norkienė.

ELTA primena, kad kiek anksčiau antradienį konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis teigė, jog „neturi priekaištų“ A. Norkienės kandidatūrai.