„Taip, specialusis liudytojas“, - pirmadienį BNS sakė D. Dundulis.

Specialiaisiais liudytojais apklausiami asmenys, kai yra duomenų apie jų padarytą nusikaltimą, bet šių duomenų nepakanka įtarimams pareikšti.

Šiame tyrime įtarimai dėl prekybos poveikiu pareikšti dienraščio „Lietuvos rytas“ vienam iš akcininkų ir vyriausiajam redaktoriui Gedvydui Vainauskui, o partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovas Rolandas Paksas apklaustas specialiuoju liudytoju.

STT skelbia tirianti įtarimus, kad G.Vainauskas sutarė su R.Paksu, jog šis už kyšį paveiks valdininkus leisti naudoti „Norfos“ parduotuvę Prienuose.

D.Dundulis savo ruožtu sakė, kad „Norfa“ neturėjo sunkumų, tvarkydama dokumentus dėl parduotuvės Prienuose. Verslininkas tvirtino, jog dėl to neprašė nei R.Pakso, nei G.Vainausko pagalbos.

STT tyrimas: trys pagrindiniai faktai

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pirmadienį paskelbė apie ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu, kuriame įtarimai pareikšti žinomiems asmenims. Pateikiame pagrindinius faktus:

1. Du epizodai: STT aiškinasi galimą poveikį Statybos inspekcijai siekiant įteisinti „Norfos“ parduotuvę Prienuose ir spaudimą siekiant nutraukti neįvardijamą Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos tyrimą dėl sukčiavimo stambiu mastu.

2. Įtariamųjų ratas: įtarimai dėl prekybos poveikiu pareikšti „Lietuvos ryto“ vadovui Gedvydui Vainauskui ir visuomeniniam premjero konsultantui buvusiam „Omnitel“ vadovui Antanui Zabuliui, specialiaisiais liudytojais apklausti „tvarkiečių“ lyderis Rolandas Paksas ir „Norfos“ prekybos tinklo vadovas Dainius Dundulis, liudytojais apklausti aplinkos viceministras Algirdas Genevičius ir keli Statybų inspekcijos darbuotojai.

3. Reakcija: R.Paksas po apklausos perspėjo dėl pavojaus Lietuvos demokratijai, „Lietuvos ryto“ grupei priklausantis naujienų portalas lrytas.lt citavo advokatus, kurie apkaltino teisėsaugą vykdant viešųjų ryšių akciją, premjeras žada atleisti A.Zabulį, kliūčių dirbti koalicijai nemato.