Politologė išskyrė, kad savaitės pradžioje Liberalų sąjūdyje vyko netikėti dalykai – derybas dėl atėjimo į partiją vykdė Pagėgių meras Virginijus Komskis.

„Tai buvo dar viena priežastis, kodėl partijos lyderiai nusprendė trauktis. Buvo neįtikėtina tai, kad partijos vadovybė taip negalvoja apie savo reputaciją, kuri ir taip sutepta ir sunkiai atkuriama, ko jiems ir nepavyksta padaryti“, – pabrėžė R. Urbonaitė.

Dar vienas sukrėtimas – Varėnos meras ir Liberalų sąjūdžio atstovas Algis Kašėta nusprendė savivaldos rinkimuose dalyvauti su sburtu visuomeniniu rinkimų komitetu, o tai, anot politologės, gali sukurti sniego gniūžtės efektą, kai vis daugiau Liberalų sąjūdžio narių jungsis į rinkimų komitetus.

„A. Armonaitės ir R. Šimašiaus traukimasis iš Liberalų sąjūdžio atrodo kaip visiška pabaiga, nors to nedramatizuoja partijos pirmininkas Eugenijus Gentvilas. Vis dėlto išeina žmonės, kurie turi mažiausiai problemų dėl jų reputacijos ir kurie „dėžučių skandale“ figūravo mažiausiai arba visai nefigūravo“, – pastebėjo politologė.

Kaip teigia R. Urbonaitė, visi šie įvykiai signalizuoja apie galimą Liberalų sąjūdžio griūtį.

„Aš, deja, bijau, kad Liberalų sąjūdžiui yra jau, aišku, drąsu sakyti, kad paskutinės dienos, bet tai tikrai panašu. Naujo visuomeninio rinkimų komiteto pagrindu gali kurtis nauja politinė partija, kuri galėtų dalyvauti 2020 metų Seimo rinkimuose“, – sako politologė.

Kaip teigia ji, netgi R. Šimašiaus ir jo rinkimų komiteto pralaimėjimas Vilniaus mero rinkimuose, kurie yra labai konkurencingi, nesužlugdytų visuomeninio rinkimų komiteto, kurio pagrindu, prognozuojama, kursis nauja politinė partija.