Nieko švento

Viena kraštietė guodėsi, kad, nuvykusi apžiūrėti artimųjų kapo Daškonių kapinėse, rado tik vyriškų batų pėdsakus, o gėlės ir žvakidės dingo.

„Šis įvykis mane labai nustebino, dar neteko girdėti, kad Daškonių kapinėse vagia vainikus, žvakides ir gėles.

Nuvažiavę pažiūrėti kapo po 2 savaičių, pasigedome vainiko. Didelės žvakidės įdėklas buvo numestas, žvakidės nėra. Rožių puokštė ir ta dingusi. Paliktos vyriškų batų pėdos.

Negi nieko švento nebeliko, jei jau nuo kapų vagia?

Teko girdėti, kad krepšelių gamintojai superka rėmus vainikams, tai kaip ir paklausą sudaro, ir vagys uždarbiauja. Matyt, lapkričio 1-osios prekybai intensyviai ruošiasi“, – dėstė kėdainietė.

Dingo Kauno gatvėje

Dar viena moteris informavo, kad Kauno gatvės kapinėse nuo jos artimųjų kapo dingo plastikinės gėlės, vazonai.

„Aš amo netekau, kai pamačiau, kad nebėra puokštės. Ruošiausi šventėms, papuošiau kapą, nupirkau gėlyčių. O pavogė ne tik jas, bet ir vazonus.

Man tai didelės suma, aš esu pensininkė ir taupau kiekvieną centą, o šitie brudai be sąžinės, tiek galiu pasakyti“, – žodžių į vatą nevyniojo garbaus amžiaus senjorė.

Problema egzistuoja

Kapinių prižiūrėtojai šią problemą žino, mat ji kartojasi kone kasmet. Tuo metu policijoje tokių atvejų nėra fiksuota, nes žmonės paprasčiausiai nesiskundžia.

„Šiemet iš žmonių pranešimų nesulaukiau, tačiau jų būna kasmet. Kiekvienais metais fiksuojamos tokios vagystės.

Labai liūdna, kad vis dar egzistuoja toks žmonių kontingentas, kuris vagia nuo kapų. Liūdna ir gaila, kad taip dar vyksta šiais laikais“, – apibendrino Daškonių kapinių prižiūrėtojas ir Kėdainių miesto Kauno gatvės kapinių kolumbariumų statytojas Valdas Končius.

Perspėja gyventojus

Tuo metu Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gyventojus įspėja, kad šie per Vėlines ir Visų Šventųjų dieną kapinėse būtų itin budrūs, mat kapinėse ir jų prieigose suaktyvėja vagys ir kišenvagiai.

Pareigūnai primena, kad žmonės, palikdami automobilį nors ir trumpam, visada patikrintų, ar įjungta ir patikimai veikia apsaugos sistema.

Rankines, automobilio dokumentus, kitus vertingus daiktus visada rekomenduojama pasiimti su savimi, nepalikti jų automobilyje, kruopščiai saugoti.

Taip pat policija prašo pastebėjus prie kapinių, automobilių stovėjimo aikštelėse ar netoli jų įtartinus asmenis, įsidėmėti jų išvaizdą, užsirašyti įtarimą keliančių automobilių valstybinius numerius ir nedelsiant apie tai pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.