KK2 žurnalistams kunigas Egidijus Juravičius atskleidė, kad apie Ausmos orientaciją žinojo jau senai. Niekam nieko nesakė. Tačiau, kai sužinojo, jog vargonininkė dalyvauja rinkimuose su Laisvės partija, nutarė imtis veiksmų: „Viena moteris sako, kad mūsų ta vargonininkė, tai kaip bernaitis. Nu tai aš žinau, kodėl kaip bernaitis. Bet kad jinai ne tik menininkė, bet ir politikė, nežinojau. O ji dabar propaguoja ir eis į Seimą, kad šitą iškrypimą įteisintų įstatymu. Jokiu būdu negalima. Pavyzdžiui, dabar homoseksualai, ką jie gali pagimdyti? Nebent šokoladinę „krūvukę”, kaip aš sakau. Reikės vaikų – reikės kito įstatymo, iš atimtų vaikų reikės pasiimti. Žodžiu, veda į niekur ta Laisvės partija”.

Ausma Šventežerio bažnyčioje grojo dvejus metus. Moteris yra giliai tikinti. Vargonauti svajojo nuo vaikystės. „Viskas, ką aš darau, tai atvykstu melstis. Tai man yra svarbu. Aš esu tikintis žmogus, aš noriu atlikti savo pareigą kaip galima geriau ir vadovaujuosi, jau, matyt, girdėta fraze - Dievui netinka bet kaip. O tada man sako, tu negali groti bažnyčioje vargonais, nes tu esi lesbietė”.

Ausmai ne tik nebeleidžiama groti vargonais. Pasak kunigo Egidijaus Juravičiaus, moteris negali priimti ir Komunijos: „Ateiti (į bažnyčią) galėtų, galėtų ateiti, bet Komunijos tikrai ne, nes jeigu praktikuojanti lesbietė, pastoviai paleistuvystėj gyvenanti, tai čia ne batonas, Komunija”.

Pasak Ausmos, jos orientacija buvo svarstoma aukščiausiuose katalikų bažnyčios sluoksniuose. Net Vilkaviškio vyskupas klebonui Egidijui neva buvo nurodęs Ausmą apvesdinti už vyro. Taip neva būtų išspręsta orientacijos problema. „Vyskupas ir pats yra garsiai įvardinęs. Jisai pasakė, kad apženykit Ausmą ir problemų neliks”, – KK2 laidoje šį vakarą pasakos Ausma Sakalauskaitė.

Šventežerio konfliktas jau pasiekė ir Vatikaną. Ausma Sakalauskaitė laišku kreipėsi į Popiežių Pranciškų. Atviros Ausmos, šventežeriečių ir klebono Egidijaus išpažintys – jau šį pirmadienio vakarą, 19.30 val., LNK televizijos laidoje KK2.