Antradienio rytą sujudimas sostinės širdyje – į prie pat Vyriausybės esantį hostelį atvyko pasienio ir policijos pareigūnai. Jame – netikėtas radinys. Kol pareigūnai dirba, iš pastato išeina čia penkerius metus gyvenantis jaunas vyras. Jis LNK teigė, jog jokių neramumų nepastebėjo.

„Čia yra baras, tai gal būna triukšmas, bet tik tokie, šiaip tai ramu, nieko nevyksta“, – sakė vyras.

Pasirodo, kad hostelyje įsikūrė šalto rudeniško oro išsigandę neteisėti migrantai.

Pirmieji čia atvyko pasieniečiai, jie įvertinę savo jėgas kreipėsi pagalbos į policiją.

„Pasieniečių buvo mažiau nei tų neteisėtų migrantų. Tačiau siekiant saugumo, sklandaus sulaikymo ir jų pervežimo, buvo paprašyta policijos pagalbos“, – LNK sakė VSAT atstovas Giedrius Mišutis.

Šiltai įsitaisiusių migrantų net 13, daugumą jų – prieglobsčio prašytojai. Ir sulaikomi jie ne pirmą kartą.

„Tarp jų yra Irako ir Afganistano piliečių. Kiek yra nustatyta, tai tie migrantai jau anksčiau buvo sulaikyti Lietuvoje. Jie buvo apgyvendinti Ignalinos rajone esančiose neteisėtų migrantų apgyvendinimo patalpose. Ir vakar jie iš jų neteisėtai pasišalino“, – teigė VSAT atstovas.

Migrantai apgyventi Ignalinos rajone, buvusioje mokykloje. Nuo Ignalinos iki Vilniaus – apie šimtas kilometrų. Tad akivaizdu, jog migrantai keliavo ne pėsčiomis.

Ignalinos savivaldybė praneša, jog iš viso pabėgo 26 asmenys. Tad Vilniuje sulaikyta tik pusė jų. Dar pora sulaikyta kitose vietose.

Anot pasieniečių, faktas, jog neteisėti migrantai pabėgo ir judėjo Lenkijos pasienio link, rodo, jog jų tikslas tikrai ne mūsų valstybė.

„Tai rodo eilinį kartą, kad Lietuva čia tikrai nėra jų tikslas, nėra jų galutinė stotelė. Jų tikslas yra tolimesnės Vakarų Europos šalys, daugiausiai – Vokietija“, – teigė G. Mišutis.

Ignalinos rajone yra apgyvendinti vieniši vyrai. Iki pabėgimo jų ten buvo 67. juos saugo Viešojo saugumo tarnyba.

Kaip nepastebėti pabėgo net 26 asmenys, atsakymo kol kas nėra.