Tokia žinia – itin netikėta. Buvęs Liberalų sąjūdžio, iš kurio išstojo 2018 m., narys V. Grubliauskas buvo pranešęs, kad nebekandidatuos į merus.

„Liko metai. Metai liko mums visiems. (...) Pasakiau garsiai – neplanuoju dar kartą pretenduoti į šitą poziciją, bet kaip ir tuos tris kartus, niekada nenušalinau kažko ir nenustūmiau“, – tarybos posėdyje šių metų kovo mėnesį kalbėjo uostamiesčio meras.

„Pirmoji kadencija buvo miesto tarybos valia, kitos dvi kadencijos tai buvo miestiečių valia, buvau išrinktas“, – tuomet sakė V. Grubliauskas.

Tiesa, neseniai pradėjo sklisti kalbos, kad vis dėlto uostamiesčio meras svarsto apie ketvirtą kadenciją.

Dar įdomesnė detalė yra ta, kad mėnesio viduryje, pranešusi apie prasidėjusius pirminius kandidatų rinkimus, V. Grubliauską savo gretose matė ir Laisvės partija. Apie tai partija buvo paskelbusi pranešimu spaudai.

Žinią, netrukus po to, kai paskelbė Delfi, patvirtino ir pati Socialdemokratų partija.

„Į 2019 metų rinkimus ėjau su veiksmų programa „Klaipėda, kuria didžiuojamės“. Galiu ir esu pasirengęs ją tęsti. Kas mane pažįsta, žino, kad pusiaukelėje nesustoju. Prisijungiau prie stiprios socialdemokratų komandos, kurios veikla ir programa taip pat pirmiausia akcentuoja investicijas į žmones – didžiausią miesto turtą“, – pranešime spaudai cituojamas V. Grubliauskas.

„Visi žinome, kad V. Grubliauskas turi patirties, energijos ir idėjų, kaip toliau kurti Klaipėdą, kurioje būtų gera gyventi visiems. Diskutavome ir sutarėme: apjungę jėgas galime nuveikti daugiau. Dirbsime ranka rankon“, – komentuoja Romaldas Sakalauskas, kurį anksčiau LSDP buvo nominavusi kandidatu į miesto merus.

Vytautas Grubliauskas

LSDP lyderė Vilija Blinkevičiūtė sveikina V. Grubliausko apsisprendimą įstoti į Klaipėdos socialdemokratų skyrių.

„Džiaugiuosi, kad prie mūsų jungiasi didžiulį klaipėdiečių pasitikėjimą turintis V. Grubliauskas. Jis gyventojams puikiai pažįstamas, myli Klaipėdą ir keičia ją į gera. Esu tikra: darbų tęstinumas visose srityse yra būtinas, kad miestas gražėtų ir klestėtų. Didžiausią dėmesį mes, socialdemokratai, skirsime Klaipėdos žmonėms, nes miestai sėkmingi tiek, kiek sukuria galimybių gyventojams“, – vertina ji.

Pasak LSDP Klaipėdos miesto skyriaus pirmininko Mindaugo Prialgausko, V. Grubliausko kandidatūra sustiprins LSDP kandidatų į miesto tarybą sąrašą. Jis pažymi, kad visas LSDP kandidatų į tarybą sąrašas bus pristatytas skyriaus tarybos posėdyje antradienį.

V. Grubliauskas 2019 m. į rinkimus ėjo su visuomeniniu rinkimų komitetu „Vytautas Grubliauskas ir komanda“.

Apie savo dalyvavimą artėjančiuose rinkimuose dėl Klaipėdos miesto mero posto taip pat yra pranešę: buvęs Klaipėdos jūrų uosto vadovas Arvydas Vaitkus, Seimo narys, konservatorius Audrius Petrošius, parlamentaras, partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovas Remigijus Žemaitaitis, Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų) pirmininko pavaduotojas Naglis Puteikis, Seimo narė, „valstietė“ Ligita Girskienė, Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus pirmininkas Saulius Budinas ir buvęs Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas, kurio kandidatūrą kelia Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“.

Pirmasis savivaldybių tarybų ir merų rinkimų turas vyks 2023 m. kovo 5 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)