„O kur gi mūsų valstybės vadovas, kuris žadėjo sodinti politines partijas prie apskritojo stalo, krizės atvejais ieškoti politinio sutarimo, spręsti? Mes šių veiksmų bent jau viešai tikrai nematome, gal neviešai kažkas vyksta“, – antradienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje teigė S. Skvernelis.

„Tačiau jeigu valstybė apsisprendė ne diplomatiniais kanalais, o kitais būdais, ginant savo sieną, savo interesus turėti tvirtą poziciją, tai tvirtai politinei pozicijai reikia bendro politinio sutarimo“, – pridūrė jis.

S. Skvernelis pabrėžė, kad šioje iš Baltarusijos į Lietuvą plūstančių migrantų sukeltoje krizinėje situacijoje lyderystės ypač reikia.

„Čia tos lyderystės aiškiai matosi, kad reikia. Sukviesti galbūt politinių partijų, esančių Seime frakcijų vadovus, pirmininkus, Vyriausybę, valdančiuosius ir sutarti, bent jau ieškoti maksimalaus sutarimo, kad būtų galima nuraminti situaciją šalies viduje ir efektyviai spręsti šią krizę. Bet kol kas tokios lyderystės tikrai nesimato ir tai yra tikrai labai gaila“, – pabrėžė politikas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)