6 migrantai buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, o įleistųjų dėl humanitarinių priežasčių nebuvo.

Per praėjusią parą, nuo pirmadienio vidurnakčio iki antradienio, pasieniečiai užkirto kelią iš Baltarusijos įeiti 120 migrantų.

Sekmadienį iš šios šalies buvo neįleisti 67 užsieniečiai, o šeštadienį šis skaičius buvo pakilęs iki vieno didžiausio nuo rugpjūčio pradžios – 183. Penktadienį pasieniečiai neįsileido 76 migrantų, ketvirtadienį – 57, trečiadienį – 79, antradienį – 55.

Pirmadienį į VSAT Vilniaus pasienio rinktinę buvo pristatyti sostinės geležinkelio stotyje sulaikyti 6 pilnamečiai vyrai, atvykę traukiniu Varėna – Vilnius. Šiems, įtariama, Jemeno piliečiams VSAT pareigūnai dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Migrantai uždaryti į areštinę.

Dėl humanitarinių priežasčių draudžiamose vietose į Lietuvą įleistų užsieniečių pirmadienį nebuvo.

Į Lietuvą iš Baltarusijos bandančių patekti migrantų srautas šį mėnesį palyginti su rugsėju yra išaugęs maždaug dukart – pasieniečiai spalio 1–25 d. neįsileido 1739 tokių užsieniečių, per visą rugsėjį jų buvo 981.

Tarnybinių ginklų, specialiųjų priemonių ar fizinės prievartos veiksmų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)