Vienas angliškai kalbantis neteisėtas migrantas susirinkusiai žiniasklaidai per tvorą garsiai šaukė apie tai, kad visi nebevalgys duodamo maisto, nebegers keistos spalvos vandens ir nesitrauks nuo tvoros.

Jų reikalavimas gana paprastas – išleisti juos iš stovyklos.

„Laisvės, laisvės“, – skandavo kelios dešimtys prie tvoros susirinkusių neteisėtų migrantų.

„Mes – žmonės“, – sakė neteisėti migrantai.

„Mes čia būsime dieną, dvi, tris, kiek reikės. Europos Sąjunga tai turi matyti, mes gyvename kaip gyvuliai“, – teigė vyras.

„Aš palikau savo šalį dėl geresnio gyvenimo. Bet mano šalis daug geresnė, nei sąlygos čia“, – tikino jis.

Kritikos sulaukė ir neteisėtiems migrantams duodamas maistas. Anot per tvorą kalbėjusio neteisėto migranto, vienas žmogus vakar apsinuodijo maistu, bet medicinos pagalbos jis laukė 6 valandas.

„Jie šypsosi, o aš verkiu. Kur yra žmogaus teisės“, – piktinosi jis. Taip pat prašyta prie tvoros pakviesti ir bosą, su kuriuo neteisėti migrantai nori pasikalbėti.

Jie virš tvoros iškėlė ir kelis plakatus. Jais taip pat prašoma laisvės ir žmogaus teisių užtikrinimo.

Neteisėti migrantai spaudai po pokalbio su pareigūnu teigė, jog jei per 20 minučių jie nuo tvoros neatsitrauks, bus pasitelkta jėga.

Delfi žurnalistai užfiksavo, kad prie poligono stovi apie dešimt policijos automobilių, greitoji pagalba.

Po šių pareiškimų prie tvoros atėjo dar daugiau viešojo saugumo tarnybos pareigūnų.

Neteisėtas migrantas kreipėsi į kitas Europos šalis, prašė pagalbos ir atvykti apžiūrėti sąlygų, kuriomis jie gyvena.

Neteisėti migrantai spaudai po pokalbio su pareigūnu teigė, jog jei per 20 minučių jie nuo tvoros neatsitrauks, bus pasitelkta jėga.

Po šių pareiškimų prie tvoros atėjo dar daugiau viešojo saugumo tarnybos pareigūnų.

Po 17 valandos pareigūnai vandeniu iš žarnos ir ašarinėmis dujomis „vėsino“ Rūdninkų poligone kilusias aistras.

Neteisėti migrantai dengė audiniais, kiek pasitraukė nuo tvoros. Po to pareigūnai atidarė vartus ir įėjo į poligono teritoriją.

Neteisėti migrantai dengė audiniais, kiek pasitraukė nuo tvoros.

Du asmenys iš poligono buvo išvesti. Vienas buvo nuvestas į greitosios pagalbos automobilį, jis trynė akis dėl ašarinių dujų.

Po kurio laiko prie poligono atvyko vandens patranka, o pareigūnai artėjo prie neteisėtų migrantų.

Patys neteisėti migrantai tarpusavyje nesutaria, ką toliau daryti, todėl kai kurie asmenys stumdosi dėl to, ką daryti su poligone esančia tvora. Ir ar reikia tęsti pasipriešinimą pareigūnams.

Po derybų neteisėti migrantai atstatė poligono viduje išgriautas apsaugines tvoras, susitvarkė aplinką.

Anksčiau Delfi skelbė, kad nepatenkinti atvykėliai bandė pabėgti. Vidaus reikalų ministerija informavo, kad migrantų nepasitenkinimas kilo dėl sulytų palapinių.

Pranešimą apie neramumus Rūdninkų poligone policija gavo 14 val. 16 min. Į įvykio vietą suskubo gausios policijos pajėgos. „Jie bandė išeiti, kol kas visi vietoje, niekas nepabėgo“, – Delfi patikino Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1447)