„Visi tikisi pergalės iki paskutinio suskaičiuoto apylinkės balso. Ir mes savo ruožtu tikėjomės. Žinojome, kad kova bus aštri – už kiekvieną apygardos centimetrą, – DELFI rinkimų vakarą kalbėjo G. Paluckas. – Sveikinu šį kartą konservatorius laimėjus, mums pritrūko, nors laimėjome, berods, pusę tų apylinkių, bet tos, kuriose pralaimėjome, buvo stambesnės.“

G. Paluckas teigia, kad rezultatai jam kaip partijos pirmininkui jokios įtakos neturės. „Nežinau, ar Žirmūnų gyventojams yra labai svarbu: pirmininkas ar ne. Jie rinkosi savo atstovą ir pasirinko kitą atstovę, – kalbėjo pirmininkas. – Šie rinkimai vienmandatėse yra sudėtinė pasiruošimo 2020 metų rinkimams dalis, turėjome keletą tikslų. Vienus pasiekėme, tai mūsų vidinis mobilizavimas, darbas didžiuosiuose miestuose, po septynerių metų pirmą kartą esame antrame ture ir tik nedideliu balsų skirtumu dėl mažo aktyvumo nelaimėjome šiandien. Nematau ir nesieju šių dalykų su einamomis partijos pirmininko pareigomis.“

Gintautas Paluckas
Šie rinkimai vienmandatėse yra sudėtinė pasiruošimo 2020 metų rinkimams dalis, turėjome keletą tikslų. Vienus pasiekėme, tai mūsų vidinis mobilizavimas, darbas didžiuosiuose miestuose, po septynerių metų pirmą kartą esame antrame ture ir tik nedideliu balsų skirtumu dėl mažo aktyvumo nelaimėjome šiandien.

„Mūsų pozicijos, tiesą sakant, yra labai tvirtos. Tai rodo paskutinės apklausos. Stovime lygioje starto linijoje prieš 2020 metų rinkimus su kitomis dvejomis partijomis. Mes augame“, – tvirtino G. Paluckas.

Kaip vieną iš tokių rezultatų priežasčių G. Paluckas įvardijo mažą rinkėjų aktyvumą. Tačiau ar tai buvo vienintelė nesėkmės priežastis? „Priežastys yra kompleksinės. Žmonės turi teisę rinktis arba nesirinkti. Aišku, tai, kad rinkimai vyksta likus dvylikai mėnesių, turėjo įtakos, – kalbėjo G. Paluckas, pabrėždamas, kad naujai išrinkti Seimo nariai dirbs tik metus. – Kai kurie rinkėjai tiesiai šviesiai sakė, kad valdžios nerenka, kad renka žmogų, kuris dvylika mėnesių pabus Seime. Ar jis pabus, ar kažką darys – kitas klausimas.“

Socialdemokratų pirmininkas tvirtino, kad nesistebi tokiu mažu rinkėjų aktyvumu. „Tai žmonėms nebuvo reguliarūs valdžios rinkimai“, – tvirtino G. Paluckas.

Gintautas Paluckas
Priežastys yra kompleksinės. Žmonės turi teisę rinktis arba nesirinkti. Aišku, tai, kad rinkimai vyksta likus dvylikai mėnesių, turėjo įtakos.

Po pirmojo turo G. Paluckas Žirmūnuose kovojo su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos nare Paule Kuzmickiene.

Antrajame ture pirmosios pozicijos G. Paluckui P. Kuzmickienė neužleido nuo pat balsų skaičiavimo pradžios.

VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė patvirtino, kad rinkimai vyksta sklandžiai. Pranešimų dėl pažeidimų susijusių su galimais rinkimų agitacijos pažeidimais ar galimo rinkėjų papirkimo rinkimų dieną negauta.

Iš anksto balsavo 4,52 proc. rinkimų teisę turinčių rinkėjų, dar 14,30 proc. rinkėjų balsavo rinkimų apylinkėse rinkimų dieną.

Aktyviausi rinkėjai buvo Žiemgalos rinkimų apygardoje, čia valią pareiškė 17,34 proc. rinkėjų. Gargždų rinkimų apygardoje balsavo 11,91 proc. rinkėjų, Žirmūnų – 13,84 proc.

2019 m. rugsėjo 22 d. pakartotinio balsavimo metu rinkimų teisę turėjo 110 420 rinkėjų.

Seimo nario mandatas Žirmūnų apygardoje atsilaisvino po to, kai į Europos Parlamentą buvo išrinkta Aušra Maldeikienė.