Šiomis dienomis garbingą 70 metų sukaktį minintis A.Vinkus netrukus gali atsisveikinti su Neringa, kuriai vadovauja beveik dvejus metus.

"Jeigu taip nutiks, premjero sprendimą priimsiu kaip mano darbo kelio, patirties įvertinimą ir pasitikėjimą manimi", - lakoniškai galimą karjeros vingį pakomentavo A.Vinkus.

Apie tai, kad jau sausio viduryje Neringos merą bus galima pamatyti nauju amplua, ministras pirmininkas A.Butkevičius užsiminė ketvirtadienį, Vilniaus rotušėje sveikinant A.Vinkų su jubiliejumi. "Premjerui imponuoja A.Vinkaus profesinė kompetencija ir žmogiškosios savybės. Jis tikrai vienas iš kandidatų į patarėjus. Tačiau sprendimas priklausys nuo paties A.Vinkaus norų", - LŽ vakar sakė premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

Kol kas jokių žinių, kad Neringos meras ketintų kelti sparnus į sostinę, tikino neturįs kurorto vicemeras Vigantas Giedraitis. "Gal jūs Vilniuje daugiau visko išgirstate. Žinoma, būtų labai gaila, jei meras išvyktų. Kaip ir kiekvieno gero žmogaus, nuoširdžiai dirbančio savivaldybės labui", - teigė jis.