Jubiliejaus proga pirmadienį Seime bus atidaryta B. Genzelio knygų paroda "Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarui Bronislovui Genzeliui - 80".

Parodoje eksponuojamos B. Genzelio knygos filosofijos ir kultūros istorijos klausimais, antikos, viduramžių, renesanso bei naujųjų laikų Vakarų Europos ir Jungtinių Amerikos Valstijų filosofijos chrestomatijos, mokslinių ir publicistinių straipsnių rinkiniai, monografijos iš autoriaus archyvo, Nacionalinės Martyno Mažvydo ir Seimo bibliotekų fondų.

Paroda veiks iki kovo 3 dienos.

B. Genzelio indėlis labai reikšmingas ir mokslinėje veikloje, ir atkuriant Lietuvos valstybingumą. Jis yra dėstęs Šiaulių pedagoginiame bei Vilniaus universitetuose, nuo 1997 m. - Vytauto Didžiojo universiteto Istorijos katedros profesorius.

Politinių permainų metu B. Genzelis įsitraukė į Lietuvos Sąjūdžio veiklą. 1990 m. tapo Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo deputatu ir 1990 m. kovo 11 d. drauge su kitais signatarais pasirašė Lietuvos Nepriklausomos valstybės atkūrimo aktą.

B. Genzelis aktyviai dalyvavo Seimo darbe: prisidėjo rengiant Konstitucijos projektą, mokslo, studijų bei švietimo įstatymus. 1995-1997 metais vadovavo Lietuvos nacionalinei UNESCO komisijai, dalyvavo rengiant projektą, skirtą Vilniaus senamiesčio ir Kuršių nerijos landšaftinio draustinio įtraukimui į Pasaulio kultūros paveldo sąrašą.

Daugybė B. Genzelio publikacijų ir knygų pristato ryškiausias dabarties ir praeities filosofijos kryptis, lietuvių kultūros ištakas, svarbiausius Lietuvos mąstytojus ir kultūros veikėjus. Siekdamas supažindinti Lietuvos skaitytoją su pasauline filosofija, yra sudaręs šešių tomų Filosofijos istorijos chrestomatiją (1974- 1987).

Už nuopelnus Lietuvos valstybei B. Genzelis apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi. Už ilgamečius Lietuvos kultūros istorijos tyrinėjimus jam įteikta Lietuvos mokslo premija.