Prie Seimo taip pat budėjo policija, uždaryta automobilių stovėjimo aikštelė, parlamentas buvo aptvertas specialia juosta, už kurios nedideliais būreliais stoviniavo senyvo amžiaus žmonės su plakatais, reikalaujančiais nemažinti pensijų. Dalis žmonių prie paltų buvo prisisegę korteles, ant kurių užrašyta „Pensininkų partija“.

Pareigūnų teigimu, prie buvusių koncertų ir sporto rūmų mitingavo apie du tūkstančius žmonių. Teritorijoje viešąją tvarką prižiūrėjo gausios policijos pajėgos.

Mitingo metu sakytos kalbos, perdainuotos liaudies dainos, žmonės laikė plakatus su užrašais, raginančiais neatimti pensijų. „Pone Kubiliau, ar sudarėte sutartį su dangumi?“, „Geras pensininkas – miręs pensininkas“, „Anksčiau korė Muravjovas, dabar karia Kubiliovas“, - skelbta plakatuose. Viena senutė rankose laikė baltą dėžutę su užrašu „Kubiliui koncervai nuo nuskurdintų pensininkų”.

Mitingo metu premjeras A. Kubilius ragintas atsistatydinti ir baigti skurdinti Lietuvą.

Iškoneveikė A.Kubiliaus rėmėją

Akcijos metu nepasisekė senolei, norėjusiai išreikšti paramą premjerui A. Kubiliui. Plakatą su užrašu „Remiame Kubiliaus taupymo programą“ laikiusi moteris buvo apstumdyta, išvadinta „padlyza“, o jos plakatas - suplėšytas.

Iš pradžių kalbos sakytos per garsiakalbį, tačiau minia jas nelabai girdėjo. Kiek vėliau pasirūpinta mikrofonu.

Protestuotojai prie pačių rūmų neleisti – protestui skirta arčiau Neries esanti automobilių stovėjimo aikštelė, tačiau dalis pensininkų pasipiktinę veržėsi pro policijos pareigūnus, norėdami patekti arčiau rūmų.

Dovanojo smaugvirvių

Mitinge kalbas sakė pensininkų ir profsąjungų organizacijų atstovai, „Fronto“ lyderis Algirdas Paleckis, socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius, opozicijos vadovas Valentinas Mazuronis, Darbo partijos atstovė Virginija Baltraitienė ir kiti.

Parlamentaras Julius Veselka pareiškė, kad pensijų mažinimas – kerštas už sugriautą sovietų valdžią. Seimo narys Petras Gražulis minią tikino, kad už pensijų mažinimą valdžią „pakoros Dievas”. Jam kalbant, pensininkai iš minios atmetė keletą virvių, prašydami „smaugvirves“ padovanoti A. Kubiliui.

Vėliau P. Gražulis gyrėsi smaugvirves Seime perduosiantis A. Kubiliui ir L. Diniui. Savo planus parlamentaras ištesėjo vakarinio Seimo posėdžio metu po biudžeto priėmimo.

Mitinguoti žmones sukvietė Pensininkų partija kartu su Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacija, prie mitingo prisijungė ir Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija. Prie rūmų pensininkai rinkosi negavę sostinės savivaldybės leidimo mitinguoti prie Seimo. Prie parlamento taip pat budėjo policija, buvo uždaryta automobilių stovėjimo aikštelė.

Pensininkų mitingo organizatoriai buvo gavę Vilniaus miesto savivaldybės leidimą mitinguoti iki 10 tūkst. žmonių.

Senyvus žmones piktina, kad, valdančiųjų sprendimu, nuo sausio Lietuvoje turėtų mažėti visos pagrindinės socialinės išmokos. Skaičiuojama, kad senatvės pensijos vidutiniškai mažės 5 proc., tačiau neliečiamos bus menkesnės nei 650 Lt pensijos. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, 41 proc. pensininkų gauna 700-850 Lt pensijas.

Dalis susipainiojusių žmonių būriavosi prie Seimo.