„Turbūt laimėtojai tai yra žmonės, kuriems dabar galų gale bus suteikta ramybė, nes beveik penkis mėnesius visą laiką buvo diskutuojama apie šitą balsavimą, ir jis dabar jau du kartus įvyko, tai turbūt yra didžiausias laimėjimas – kad apie tai daugiau nebereikės kalbėti“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Pranckietis.

Valdantieji, pasak Seimo pirmininko, atviro balsavimo atveju būtų balsavę kitaip, nes jaustų spaudimą.

„Taip. Neabejoju, kad, jei būtų atviras balsavimas, žmonės būtų neatviri, ir tada tas balsavimas keistųsi iš baimės, iš nuolatinio spaudimo. To spaudimo ten visada būdavo, tai neabejoju, kad jis (balsavimas – ELTA) būtų kitoks“, – teigė V. Pranckietis.

Nusiteikęs optimistiškai

Seimo pirmininko postą išsaugojęs Viktoras Pranckietis teigia, kad konfrontacija su valdančiosios „valstiečių“ partijos vedliais netrukdys jam toliau dirbti parlamento vadovo prerogatyvos darbus.

„Manau, kad darbas nepasikeis, nes įvyko tas balsavimas. Arba pasikeis tik į ramiąją pusę, nes nebereikia šio klausimo aštrinti ir kelti“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Pranckietis.

Seimo vadovo teigimu, nors ir kilo įtampa, jis sugebės užtikrinti bendradarbiavimą su visomis parlamentinėmis frakcijomis, valdančiąja „valstiečių“ partija – taip pat.

„Tas bendravimas koks buvo, toks ir bus. Seimo pirmininko pareigos yra organizuoti Seimo darbą ir atstovauti Seimui – čia niekas nepasikeičia“, – teigė V. Pranckietis ir akcentavo, kad kalbėjimo su visomis politinėmis jėgomis reikia ypač svarstant su biudžeto tvirtinimu susijusius klausimus.
„Esu laisvas bendrauti su visom frakcijom“, – pabrėžė Seimo vadovas.

Seimui nepritarus pareikšti nepasitikėjimo V. Pranckiečiu, „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigė, kad gailisi, jog pasiūlė V. Pranckietį į Seimo vadovo postą.

„Aš jau atsiprašiau Lietuvos žmonių ir dar kartą atsiprašau, kad tai įvyko. Kad žmogus, kuris įsimylėjęs savo kėdę, laikosi jos visais būdais, ir kažkada aš jį rekomendavau tapti Seimo pirmininku. Atsiprašau labai ir žemai lenkiuosi, bet nieko pakeisti kol kas negaliu“, – teigė jis.

Antradienį Seimas nusprendė palikti Viktorą Pranckietį parlamento vadovo poste. Už nepasitikėjimą V. Pranckiečiu balsavo 63 parlamentarai, 5 parlamentarai pasisakė prieš, 11 biuletenių buvo sugadinti. Tam, kad Seimo pirmininkas būtų atleistas, reikėjo 71 Seimo nario balso.