„Akivaizdu, jog Konstitucijos pakeitimas dėl merų keliasi į pavasario sesiją. Manau, kad taip ir atsitiks, kol kas, pagal tą eigą, kuri yra ir pagal datas, mes matome, kad jei kovo mėnesį įvyktų pirmasis balsavimas dėl konstitucijos pakeitimo ir po trijų mėnesių dar vienas, mes labai komfortiškai spėtume pakeisti Konstituciją ir galima būtų ruoštis tiesioginiams merų rinkimams“, – antradienį Seime žurnalistams sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimas, kai bus panaikintas nepaprastosios padėties režimas pasienyje, taip pat turėtų spręsti dėl kito Konstitucijos pakeitimo – vadinamųjų Pakso pataisų.

Įžvelgia grėsmių: esant reikalui, siūlytų neeilinę Seimo sesiją

Visgi opoziciniai socialdemokratai teigia įžvelgiantys grėsmių, kad Seimas gali nespėti įtvirtinti tiesioginių mero rinkimų.

„Mes įspėjome Seimo pirmininkę, kad tokią grėsmę realiai matome ir norėtume matyti Seimo pirmininkės didesnes pastangas šį klausimą spręsti greičiau, nes naivu manyti, kad visi yra vienos nuomonės, kaip tiesioginiai merų rinkimai ir kokios merų funkcijos bus“, – komentavo socialdemokratas Gintautas Paluckas.

Gintautas Paluckas

Jis neslėpė, kad, matant, jog diskusijos dėl tiesioginių merų rinkimų stringa, socdemai svarstytų siūlyti ir neeilinio Seimo posėdžio sušaukimą.

„Reikia pasilikti laiko deryboms, kompromiso siekimui ir visiems šlifavimams. Todėl tikrai laiko mes neturime per daug. Jeigu pamatysime, jog laiko trūksta, mes prašysime, kad Seimo pirmininkė kviestų neeilinę sesiją, kad ir vienai dienai, tam, kad įvyktų reikalingi balsavimai“, – teigė G. Paluckas.

Jo teigimu, neeilinis posėdis galėtų būti surengtas sausio pabaigoje.

Antradienį Seimas spręs dėl nepaprastosios padėties pasienyje ir 5 kilometrų ruože nuo jo pratęsimui iki sausio 15 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)