„Atsižvelgiant į tai, kad situacija nuolat keičiasi, didėja patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius bei siekiant stabilizuoti padėtį miestelyje, Nemenčinės gyventojai primygtinai raginami izoliuotis iki tyrimo dėl COVID-19 atsakymo gavimo“, – kreipiamasi įraše.

Vengti socialinių kontaktų raginami ir tie, kurie simptomų nejaučia.

„Socialinių kontaktų vengimas užkirs kelią tolesniam infekcijos plitimui. Nors ir neturėjote sąlyčio su sergančiaisiais, nejaučiate simptomų, būdingų COVID-19, po tyrimo atlikimo likite namuose. Neikite į darbą, nesilankykite parduotuvėje ar vaistinėje. Tas reikalinga, kad neatsirastų naujų židinių Jūsų darbovietėse ar kitur“ – rašoma pranešime.

Toliau gyventojams patariama iki tol, kol bu gauti tyrimų rezultatai, neiti į darbą, pasinaudojant atostogomis ar nedarbingumu.

„Tyrimo atsakymo gavimas dažniausiai užtrunka nuo 1 iki 3 dienų. Sutarkite su darbdaviu, kad iki kol paaiškės tyrimų rezultatai, visiems bus saugiausia, jog liksite namuose. Nepamirškite, kad COVID-19 plinta žaibiškai. Kitu atveju galite pasiimti atostogų, jeigu turite sukauptų dienų, arba kreiptis į šeimos gydytoją dėl nedarbingumo.

Į darbą ir prie įprastinės veiklos, laikantis karantino sąlygų bei saugumo priemonių, galėsite grįžti, kai gausite tyrimo atsakymą ir jis bus neigiamas.

Atkreipiame dėmesį, kad asmenys, turėję kontaktą su sergančiaisiais – izoliuotis privalo.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) ragina atsakingai vertinti šią situaciją ir atsižvelgiant į situacijos dinamiškumą, gyventojų prašoma sekti ir vykdyti NVSC bei karštosios linijos 1808 konsultantų nurodymus.“

Primename, kad Nemenčinės mieste šeštadienį užsikrėtusiųjų skaičius išaugo iki 78.

Nustačius koronaviruso atvejų Nemenčinėje esančioje siuvimo įmonėje „Vilnika“ bei patvirtinus atvejį šalia miestelio esančiuose globos ir slaugos namuose „Senevita“, Vyriausybės nuspręsta uždaryti miestelį.

Dėl koronaviruso nuspręsta tirti visus miestelio gyventojus.