Tarnybų duomenimis, nuo maždaug 1:30 pajūryje prasidėjęs sniegas, ryto valandomis plinta į visą Lietuvą.

„Vietomis sninga gausiai. Šio įrašo parašymo metu Žemaitijoje ir kai kur centriniuose rajonuose smarkų sniegą pusto stiprokas vėjas (gūsiai iki 12-13 m/s.).

Net svarbiausi keliai padengti sniego sluoksniu ir labai slidūs. Per artimiausias valandas krituliai pasieks ir patį rytinį šalies pakraštį, tuo tarpu vakaruose keisis į šlapdribą, lietų, tikėtina lijundra. Būkite atidūs ir neskubėkite“, - rašoma Orai ir klimatas Lietuvoje feisbuke.

Penktadienį naktį dar bus gana šalta, vakare vietomis formuosis plikledis. Temperatūra naktį nukris iki 1–6 laipsnių šalčio, šalčiausia bus rytiniame šalies pakraštyje, prie jūros – apie 1–2 laipsnius šilumos.

Dieną temperatūra svyruos nuo 2 laipsnių šalčio rytiniuose rajonuose iki 3–5 laipsnių šilumos prie jūros.

Apie vidurdienį šalį pasieks kritulių debesys, nakties metu pradės kloti sniego sluoksnį. Dieną kritulių laukas jau apims visą Lietuvą, vietomis jį pakeis šlapdriba ar lietus. Šiek tiek sustiprės ir vėjas, pūs iš pietų, pietryčių, pajūryje gūsiai sieks 12 metrų per sekundę.

Šeštadienį daugelyje rajonų krituliai jau bus lietaus pavidalo, rytiniuose rajonuose pasirodys ir lijundra, dėl plikledžio bus slidu. Temperatūra nakties metu nenukris, laikysis tokia, kokia buvo ir dieną – nuo 2 laipsnių šalčio rytiniuose iki 4–5 laipsnių šilumos prie jūros. O dieną pakils nuo 1 iki 6 laipsnių šilumos.