„Anksčiau buvo pradėta tiesti tvora liepos pradžioje, dabar tęsiami toliau. Sustiprinta esama tvora ir tiesiami nauji tvoros ruožai“, – sakė jis.

L. Sadauskas teigė, jog dabar koncertina yra nutiesta 1,4 kilometro ruože, ją tikimasi dar sustiprinti.

„Taip, šita nauja atkarpa bus statoma, priklausomai nuo vietovės. Kombinuojama įvairiai – 3, plius 2, plius vienas koncertinos, kai kur – 2 ir 2. Tai techniniai skaičiavimai mūsų karo inžinierių pagal VSAT poreikius. Šiandien planuojama sustiprinti esamą tvorą ir nutiesti apie 100–200 metrų į kalno šlaitą“, – sakė L. Sadauskas.

Jis kalbėjo, jog būtent ši, dabar pasienyje tiesiama koncertina Lietuvą pasiekė iš Estijos.

„Kiek žinau, tai Estijos dovana. Šiuo metu naudojame tai“, – aiškino jis.

Fizinis barjeras turėtų būti įrengtas iki mėnesio pabaigos, jam bus panaudota 140 kilometrų vielos.

„Čia yra pačios techninės vielos. Jei darai užtvarą iš kelių segmentų, atitinkamai pats atkarpos atstumas sumažėja“, – aiškino L. Sadauskas.

Jis teigė, jog dabar fizinė užtvara turėtų būti maždaug 2 metrų aukščio.

L. Sadauskas teigė, jog apgadintų fizinio barjero vietų nebuvo pastebėta. O šiuo metu darbus vykdo apie 100 karių.

Turto valdymo ir ūkio departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos artimiausiu metu skelbs viešąjį pirkimą, kuriuo sieks įsigyti daugiau medžiagos – koncertinos, montavimo detalių bei montavimo paslaugas. Savo pasiūlymus galės pateikti tiek Lietuvos, tiek užsienio įmonės.

Fizinis barjeras kaip prevencinė priemonė nuo neteisėtos migracijos bus diegiamas tuose ruožuose, kuriuos dažniausiai pasirenka migrantai.

Nuo neteisėtos migracijos krizės pradžios Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) sustiprino sienos su Baltarusija apsaugą. Be įvairių organizacinių priemonių, į šį ruožą buvo komandiruoti pareigūnai iš kitų VSAT padalinių bei skirti papildomi techniniai resursai.

Taip pat pasieniečiams talkina pajėgos iš kitų Lietuvos institucijų, tarp jų kariuomenės, taip pat Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros FRONTEX, Estijos ir Austrijos pareigūnai. Lietuvos pasienį padeda saugoti virš 100 pareigūnų iš skirtingų Europos Sąjungos valstybių narių, taip pat atvyko Frontex automobiliai, sraigtasparniai bei termovizorinė įranga. Be to Lietuva taip pat pradėjo tiesti fizinį barjerą – koncertinos tvorą. Migracijos departamentas priima daugiau darbuotojų, kad prieglobsčio prašymų nagrinėjimas vyktų sparčiau.

Šiemet Lietuvos ir Baltarusijos sieną neteisėtai kirto 4110 migrantų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)