Šią informaciją Delfi patvirtino šaltiniai teisėsaugoje. Dėl to prokuratūroje yra pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro direktorius Darius Žvironas neneigė šios informacijos, tačiau jos nepanoro komentuoti.

Tuo metu Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis Delfi sakė, kad ką tik ikiteisminį tyrimą iš Vilniaus apskrities policijos perėmė Policijos departamento Imuniteto tarnyba, todėl tyrimo kontrolė buvo pavesta Generalinei prokuratūrai, bet šios atstovai nurodė, jog šio įvykio aplinkybes vis dėlto aiškinsis Vilniaus apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

„Narkotinės medžiagos buvo paliktos netinkamoje vietoje, valytoja pagalvojo, kad tai yra šiukšlės ir jas išmetė, – toks keistokas įvykis“, – sakė Policijos departamento atstovas R. Matonis.

Pasak jo, atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl tarnybos pareigų neatlikimo, nes pareigūnas, atskingas už tyrimui perduotų narkotinių ar psichotropinių medžiagų tyrimą, galėjo netinkamai šias pareigas atlikti. Tiesa, įtarimai kol kas jam nepareikšti.

Kol kas atsakomybėn nepatraukta ir ką tik laboratorijoje darbą pradėjusi valytoja, kuri teisinosi, kad pamanė, jog yra paliktos šiukšlės ir jas išmetė. Kad yra dingę tyrimui perduoti narkotikai, pareigūnai pastebėjo tik kitą rytą, tačiau sunaikintų kvaišalų jau nepavyko surasti.

Koks kiekis narkotikų galėjo būti sunaikinta, policija neskelbia, tačiau Delfi užsiminė, kad „kalba eina apie kilogramus“. Neoficialių šaltinių teigimu, į šiukšlių konteinerius galėjo patekti apie 7 kilogramus, įtariama, amfetamino, kuris neseniai buvo surastas pas narkotinių medžiagų prekyba užsiimančius asmenis.

Šaltinių teigimu, narkotinės medžiagos iš Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro dingo praėjusią savaitę.

Tai ne pirmas kartas, kai iš policijos dingsta narkotikai – prieš kelerius metus Lietuvoje buvo kilęs skandalas, kai elitinio Šiaulių policijos padalinio pareigūnai pavogė į Lietuvą iš Dominikos Respublikos atvežtą kokainą, kuris buvo slepiamas bananų dėžėse. Apie tai ir kitus policijos pareigūnų įvykdytus nusikaltimus yra pasakojama neseniai išleistoje knygoje „Policijos dievai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (894)