„Pasakysiu tiesiai šviesiai - nekompetencija ir bukumas, trykštantis iš Seimo pirmininkės, užkniso juodai, į vieną sakinį galima sutalpinti tai, ką aš tuo pareiškimu norėjau pasakyti“, - BNS atsistatydinimo priežastis įvardijo A.Mazuronis.

Jis tvirtino, jog Seimo valdyba jo komandiruotei į Briuselį nepritarė Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės siūlymu.

„Čia reikėtų Seimo pirmininkės klausti, kodėl jai pasirodė, kad NATO būstinėje NATO-Ukrainos klausimais išklausyti atnaujintą informaciją yra netikslinga, aš nežinau, čia reikėtų jos klausti, ji pas mus valstybėje juk užsienio ir saugumo politikos ekspertė“, - klausiamas, dėl kokių motyvų buvo nepritarta jo komandiruotei, sakė A.Mazuronis.

Seimo vicepirmininkas, Europos reikalų komiteto pirmininkas socialdemokratas Gediminas Kirkilas sakė, jog A.Mazuronio komandiruotei nepritarta L.Graužinienės siūlymu, tačiau jokie motyvai nebuvo išsakyti.

„Prieštaravo pirmininkė komandiruotei, ir (valdyba) nusprendė neišleisti. Argumentų, atvirai kalbant nežinau“, - BNS sakė G.Kirkilas.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė tuo tarpu dėl A.Mazuronio pasisakymų, pavadinusi juos „neteisingais ir įžeidžiančiais“, kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

„Seimo nario A.Mazuronio pareiškimai jam kaip parlamentarui garbės nedaro. Galiu suprasti jaunatvišką emocijų protrūkį, bet Seimo narys turi išlaikyti šaltakraujiškumą ir sveiką protą, todėl tokius pasisakymus vertinu neigiamai“, – L.Graužinienė cituojama jos biuro BNS perduotame komentare.

Pasak parlamento vadovės, Seimo nario A.Mazuronio išsakyti priekaištai jai nepagrįsti, nes šį sprendimą priėmė šeši Seimo valdybos nariai. Taip pat parlamento vadovė sako, jog A.Mazuronis į komandiruotę Briuselyje neišleistas, nes ji vieną dieną persidengtų su komandiruote JAV.

Seimo valdyba penktadienį pritarė A.Mazuronio komandiruotei į Jungtines Amerikos Valstijas lapkričio 15–21 dienomis. Po šio klausimo buvo svarstoma Rasos Juknevičienės ir A.Mazuronio komandiruotė į Belgiją, vizito tikslas – dalyvauti NATO-Ukrainos komisijos posėdyje lapkričio 21–24 dienomis. Kaip teigiama komentare, kadangi komandiruotė į JAV lapkričio 21 dieną persidengia su komandiruote Briuselyje, todėl Seimo pirmininkė pasiūlė rinktis vieną komandiruotę, o į NATO-Ukrainos komisijos posėdį Briuselyje deleguoti vieną R.Juknevičienę.

Tačiau atsistatydinimo pareiškimą iš delegacijos NATO PA pirmininko pareigų parašęs A.Mazuronis kartu sako atsiimantis ir prašymus vykti į komandiruotes Vašingtone ir Liuksemburge.