„Mes esame atviri bendradarbiavimui su kitomis liberaliomis jėgomis, tačiau šio naujadaro netraktuojame kaip liberalios partijos ar judėjimo, kaip jie save bevadintų. Tai nėra liberalai“, – BNS sakė Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Jos vertinimu, liberalų partijos turėtų bendradarbiauti ideologiniu pagrindu, o galimybės Liberalų sąjūdžiui jungtis prie Remigijaus Žemaitaičio, Artūro Zuoko ir Artūro Paulausko judėjimo nemato.

„Laisvės partija šiemet buvo įkurta tam, kad Lietuvoje būtų ryžtingai atstovaujamos drąsios liberalios idėjos. Savęs toje kompanijoje nematome“, – situaciją BNS komentavo ir Laisvės partijos vadovė Aušrinė Armonaitė.

Partija „Tvarka ir teisingumas“, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) ir judėjimas „Pirmyn, Lietuva“ antradienį paskelbė drauge dalyvausiantys kitų metų Seimo rinkimuose, pakvietė jungtis Liberalų sąjūdį ir Laisvės partiją.

Pirmųjų trijų judėjimų lyderiai R. Žemaitaitis, A. Zuokas ir A. Paulauskas antradienį Seime pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo. Pagal susitarimą, bus siekiama sukurti ir vieną politinę jėgą – centro liberalios krypties partiją.

„Atėjo laikas jungtis, nes jungimo procesas yra iš esmės jėgos demonstravimo procesas, tai sugebėjimas susitarti, parengti bendrą poziciją“, – per spaudos konferenciją Seime sakė A. Paulauskas.

Lyderiai teigė, kad dar neaišku, ar parlamento rinkimuose dalyvaus jau viena organizacija, ar koalicinis sąrašas.

Seimo rinkimai vyks 2020 metų spalį.