„Lietuvos žinios“ rašo, kad Seimo Pirmininkės Loretos Graužinienės sekretoriatui trečiadienį buvo įteikti 47 parlamentarų, parėmusių sesijos idėją, parašai – būtent tiek, kiek reikalauja Seimo statutas. Bet opozicijos atstovai baiminasi, kad iki rytojaus dalis parašų gali ir ištirpti – tai būtų formali priežastis sesijos nešaukti. Seimo Pirmininkės sekretoriato vadovas Žimantas Pacevičius vakar neslėpė turintis žinių, kad keli parašai gali būti atšaukti.

Seimo vicepirmininko socialdemokrato Algirdo Syso tvirtinimu, neeilinė sesija visiškai nereikalinga. Jis sesijos sušaukimo iniciatyvą sieja su savivaldos rinkimais, iki kurių liko mažiau nei mėnuo. „Norima parodyti, kas yra didesni patriotai. Bet kam į tai velti Seimą?“ – ironizavo A. Sysas ir prognozavo, kad neeilinė sesija bus sušaukta, tik gali būti pavėlinta jos data.

Konservatoriai ir liberalai neeilinę sesiją siūlo surengti vasario 10-12 dienomis. Į jos darbotvarkę raginama įtraukti pavedimą atlikti parlamentinį tyrimą dėl Darbo partijos (DP) rinkimų finansavimo, iškviesti socialinės apsaugos ir darbo ministrę Algimantą Pabedinskienę bei užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių dėl Norvegijoje paimtų lietuvių vaikų, paskubinti „tvarkiečio“ R. A. Ručio teisinės neliečiamybės panaikinimo procedūrą, pateikti rezoliuciją dėl Ukrainos, svarstyti Prezidentės siūlomas pataisas dėl kovos su rusiška propaganda. Neeilinės sesijos klausimą Seimo valdyba planuoja svarstyti šį penktadienį.