Tai DELFI patvirtino ir jis pats, ir Patrulių rinktinės vadas Algimantas Minkauskas.

Priežasčių nenurodė

„Patrulių rinktinės valdžia nusprendė, kad daugiau filmuotis nebegaliu“, – DELFI paklaustas, aiškino V. Vatkevičius.

Pasidomėjus, ar jam buvo nurodytos priežastis, kodėl buvo priimtas toks sprendimas, įvardyti jų V. Vaitkevičius negalėjo.

„Jei vadovybė taip nusprendė, klausysiu jų nurodymų“, – DELFI sakė vaikinas.

Nuo komentarų susilaikė

Savo ruožtu A. Minkauskas DELFI patvirtino, kad šis sprendimas buvo priimtas Patrulių rinktinės, tačiau atsakyti į klausimą, kodėl buvo nuspręsta taip pasielgti, atsisakė.

„Be komentarų. Tai mūsų vidiniai reikalai. Viskas“, – tepasakė jis.

Paklausus, ar į laidą V. Vaitkevičius nebesugrįš, A. Minkauskas patikino, kad šis sprendimas – laikinas, tačiau paklaustas, kaip ilgai tai truks, tik pakartojo: „Be komentarų“. Savo ruožtu vėliau pridūrė, kad V. Vaitkevičų laidoje žiūrovai galbūt vėl išvys rugsėjį.

Nepaisant to, šios situacijos jis nevadino nuobauda ar apribojimu, tvirtino ir kad tai nesusiję su laida, kurioje buvo parodyta neblaivi už vairo sėdusi R. Jokubauskaitė.

„Visi policijos pareigūnai turi mokytis dirbti su žiniasklaida ir nematau tame jokių problemų <...> Yra kitų pareigūnų, kurie puikiausiai gali dirbti“, – aiškino jis.

Tuo metu LNK kanalų grupės atstovas spaudai Gediminas Malaškevičius tepridūrė, kad jie vertina visų policininkų darbą ir apie konkretų pareigūną kalbėti nepanoro.

Sustabdė R. Jokubauskaitės automobilį

DELFI primena, kad kovo 9-osios dienos vakarą, trečiadienį, prie vairo neblaivi buvo sustabdyta „Sveikinimų koncerto“ vedėja R. Jokubauskaitė. Moters vairuojamas automobilis sukėlė įtarimų kitam eismo dalyviui, tad šis apie tai pranešė policijos pareigūnams. Apie 19.10 val. R. Jokubauskaitės vairuojamą automobilį „Opel“ pareigūnai sustabdė Mokslininkų gatvėje, Vilniuje.

Piliečio, skambinusio pareigūnams, įtarimai pasitvirtino – R. Jokubauskaitei nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,08 promilės. Administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjusi teisėja Nijolė Žimkienė paskelbė, kad šiuo metu pensijoje esanti, bet pagal autorinę sutartį LRT dirbanti moteris į valstybės biudžetą privalės sumokėti 600 Eur baudą bei dvejiems metams netenka teisės vairuoti transporto priemonių.

Tai – beveik švelniausia įstatyme numatyta sankcija, kokia galėjo būti nubausta R. Jokubauskaitė, nes jai grėsė bauda nuo 579 iki 868 Eur su teisės vairuoti atėmimu nuo dvejų iki trejų metų ir administracinis areštas iki trisdešimties parų.

Negana to, pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo papirkimo, kai TV laidos vedėja jiems siūlė kyšį. Už bandymą papirkti policijos pareigūnus baudžiama laisvės apribojimu arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.