Politikės teigimu, R. Karbauskis galėjo imtis Seimo pirmininko atsakomybės nuo pat pradžių – iškart po Seimo rinkimų.

„Jeigu toks būtų jo paties apsisprendimas, aš iš tikrųjų manau, kad jis jau pradžioje galėjo pasirinkti tokį atsakomybės kelią, ir žinant, kad jis dvi kadencijas yra buvęs Seimo nariu, žinant jo vadybinius gebėjimus, jis iš tikrųjų būtų puikus Seimo pirmininkas“, – ketvirtadienį Seime sakė R. Baškienė.

LVŽS frakcijoje, pasak jos, kol kas nebuvo kalbų, kad R. Karbauskis užims Seimo vadovo poziciją.

„Tokio pokalbio frakcijoje aš negirdėjau, gal aš nedalyvavau kokiame posėdyje, bet kiek aš žinau, tai negirdėjau. Tai yra galbūt tik svarstymai. Jeigu jis apsispręstų iš tikrųjų taip, tai mus galbūt irgi labiau vienytų ir telktų, nes sprendimas labai užsitęsęs, labai sudėtingas“, – kalbėjo R. Baškienė.

Ji atkreipė dėmesį, kad V. Pranckietis, anot R. Baškienės, gerai dirba Seimo pirmininko poste, tačiau užsitęsusią ir įkaitusią situaciją reikia spręsti kuo greičiau. Jeigu R. Karbauskis imtųsi tokios atsakomybės, aiškina parlamentarė, turėtų būti perrašyta koalicinė sutartis.

„Mes dirbame, ir pats R. Karbauskis yra įvardijęs, kad jis geras Seimo pirmininkas, bet kadangi koalicijos sutartis yra tokia, tai visų pirma pirmas žingsnis turėtų būti koalicinės sutarties perrašymas, nes ši Seimo pirmininko vieta yra skirta „socialdarbiečiams“. Jie turėtų jos oficialiai atsisakyti, vienaip ar kitaip susitvarkyti su koalicine sutartimi ir tada šitas žingsnis būtų savaime suprantamas“, – teigė R. Baškienė.

Pirmoji Seimo pirmininko pavaduotoja teigė pasitikinti opozicijos teiginiais, kad šie taip pat palaikytų R. Karbauskio kandidatūrą.

„Manau, kad jie palaikytų, ko gero, vadovaudamiesi parlamentarizmo tradicijomis, kad frakcijos, kuri atėjo į Seimą su tokia didele gausa, Seimo narių lyderis ir turi prisiimti atsakomybę“, – sakė R. Baškienė.

Vis dėlto ji atkreipė dėmesį, kad parlamento vadovo postas yra sunkus darbas, ir tvirtino pati savęs šioje pozicijoje nematanti. Mane labai tenkina esamos pareigos ir save realizuoju pirmosios pavaduotojos pozicijoje, tvirtina R. Baškienė.

„Tai nėra antpečiai, kuriais didžiuojiesi. Tai yra darbas sunkus, atsakingas, nedėkingas, atimantis daug laiko, sveikatos ir strėlių į save. Nežiūrint viso šito, aš įsitikinusi, jeigu R. Karbauskis ryžtųsi, taip, jis šitą naštą pakeltų“, – pridūrė politikė.

Kaip ELTA rašė anksčiau, pats R. Karbauskis, sulaukęs palaikymo iš premjero Sauliaus Skvernelio, Socialdemokratų darbo partijos pirmininko Gedimino Kirkilo bei konservatorės Irenos Degutienės, ketvirtadienį Seime teigė, kad svarstytų tapti naujuoju Seimo pirmininku.

„Tai yra svarstomas klausimas ir aš šiandien negaliu pasakyti, kad jis yra neįmanomas“, – tvirtino R. Karbauskis.