„Dabar labai gailiuosi“, – sakė vilnietė Laura D. Tik nežinia ko – ar dėl to, kad susigundė svetimais pinigais, ar – kad išsikvietė policiją.

Laura D. yra žinoma sostinės policijos pareigūnams: jauna moteris jau tris kartus teista – dėl kontrabandos, narkotinių medžiagų laikymo savo reikmėms ir vagysčių. O šįkart ji sulaukė ir ketvirtojo apkaltinamojo nuosprendžio: už tai, kad apvogė baro klientą, teismas jai skyrė 30 parų arešto bausmę. Kadangi iš karto po vagystės ji buvo sulaikyta iki 48 valandų, teismas jai skirtą arešto bausmę sumažino 2 dienomis.

Be to, baudžiamają bylą išnagrinėjusi teisėja Giedrė Telksnienė nukentėjusiajam iš Lauros D. priteisė 300 eurų kompensaciją. Tiek ji liko skolinga baro klientui, kurį apvogė. Dalį pavogtų pinigų – 100 eurų – moteris vyrui grąžino dar bare – juos slėpė už savo liemenėlės.

Baudžiamojon atsakomybėn moteris buvo patraukta po dar rugpjūčio 25-osios rytą, apie 7.20 val., nutikusio incidento sostinės Islandijos g. esančiame „Istorijos bare“. Kai vienas klientų išėjo į lauką parūkyti, moteris paėmė šiam priklausančią piniginę, kurią vyras buvo palikęs ant stalo. Joje buvo 700 eurų, tačiau moteris nutarė paimti tik dalį pinigų.

Kas iš tikrųjų tą ankstyvą rytą vyko bare, galima tik spėti, nes baudžiamojon atsakomybėn patrauktos moters ir nuo jos nukentėjusiojo vyro pasakojimai labai skyrėsi.

Per apklausą Laura D. policijos tyrėjams prisipažino, kad turi problemų dėl alkoholio vartojimo: „Vaikščiojau į anoniminių alkoholikų susirinkimus, tačiau man tai nepadėjo – jau mėnesį susirinkimų nelankau, pradėjau gerti daug alkoholio. Tą naktį buvau viena atėjusi į barą – čia išgėriau tekilos ir alaus.“

Moteris sakė, kad neplanavo nieko apvogti, tačiau negalėjo susivaldyti, kai ant stalo pamatė kliento paliktą vyrišką piniginę.

„Prie stalo nebuvo jokių žmonių, todėl susigundžiau ją pagrobti“, – paėmusi piniginę Laura D. nuėjo į bare esantį tualetą. O čia atvėrusi piniginę suprato, kad praturtėjo – buvo ne viena 100 Eur kupiūra.

„Kiek jų buvo, nurodyti negaliu, nes iš piniginės ištraukiau tik vieną kupiūrą – ją paslėpiau už liemenėlės, – sakė moteris. – Piniginėje taip pat buvo permatomas polietileninis maišelis, kuris buvo pilnas baltos spalvos miltelių. Nutariau juos nuleisti į klozetą. Ketinau jau grįžti į barą, bet tada išgirdau triukšmą – kažkoks žmogus pradėjo rėkti: „Kur yra mano piniginė?“. Išsigandau, todėl piniginę padėjau ant žemės prie klozeto ir išėjau iš tualeto.“

Nenorėdama sukelti įtarimų Laura G. grįžo prie staliuko, kur anksčiau sėdėjo, bet netrukus sulaukė apvogto vyro dėmesio – jis tualete surado piniginę.

Asociatyvi nuotrauka
„Priėjęs prie manęs jis iš karto atidarė piniginę ir pradėjo garsiai šaukti: „Kur yra narkotikai?“, – pasakojo moteris. – Jis taip pat piktinosi, kad piniginėje trūksta 300 eurų, bet dėl jų mažiausiai jaudinosi. Jis sakė: „Man nereikia tų pinigų, gali sau pasilikti, atiduok tik narkotikus, nes aš už juos daug sumokėjau“. Nežinojau, ką daryti, todėl prisipažinau, kad narkotikus nuleidau į klozetą o iš piniginės paėmiau tik vieną 100 eurų kupiūrą.“

Anot vagilės, nukentėjusysis jos pasakojimu netikėjo, bet ji dar kartą pakartojo, ką padarė su kvaišalais.

„Norėjau išeiti iš baro ir ėjau link išėjimo, tačiau jis mane aplenkė ir užrakino baro duris, neleido man išeiti ir ėmė man grasinti: „Neatiduosi narkotikų, išvešime tave į mišką ir ten užmušime“, – policijoje pasakojo Laura D. – Ir tada jis telefonu ėmė kažkam skambinti, o paskambinęs prašė kuo skubiau atvažiuoti, nes reikės mane išvežti. Aš labai išsigandau ir pati paskambinau bendruoju pagalbos telefonu 112 ir paprašiau pagalbos, kad atvyktų policijos pareigūnai.“

Kai į barą atvažiavo policijos pareigūnai, moteris nuėjo į tualetą ir iš liemenėlės ištraukė 100 Eur – dievagojosi, kad daugiau nepaėmė, ir juos atidavė nukentėjusiajam.

Tuo metu bare apvogtas vyras per apklausą nieko apie pavogtas narkotines medžiagas nekalbėjo – akivaizdu, jeigu būtų pareigūnams pranešęs, kad iš jo pavogti kvaišalai, jis pats būtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Nukentėjusysis sakė, kad jo piniginėje buvo 700 Eur.

„Buvau išėjęs į lauką parūkyti, ant stalo palikau piniginę, o kai grįžau, jos jau nebebuvo, – sakė jis. – Tada pastebėjau, kad netoliese sėdėjusi mergina nuėjo į tualetą ir užsirakino, man kilo įtarimas, jog ji pavogė piniginę ir norėdama ją paslėpti nuėjo į tualetą. Priėjęs prie tualeto stuksenau į duris, bet ji neatidarė, todėl duris atrakinau priverstinai – mergina stovėjo prie unitazo, o mano piniginė gulėjo ant grindų. Kai patikrinau piniginę, joje trūko 400 eurų, todėl su mergina bandžiau tartis gražiuoju, tačiau ji pinigų negrąžino, pasakė, kad buvo su kažkokia kita mergina, kuriai perdavė pinigus.“

Asociatyvi nuotrauka
Vyras pripažino, kad vėliau, kai vagystės atvyko tirti policijos pareigūnai, mergina atidavė 100 Eur.

„Kadangi buvau apvogtas, darbuotojai susisiekė su baro direktoriumi, kuris peržiūrėjo vaizdo įrašus bei pranešė, kad mergina paėmė piniginę nuo baro stalo, įsidėjo į rankinę ir nuėjo į tualetą“, – sakė nukentėjusysis.

Jis negalėjo pasakyti, kodėl neišsikvietė policijos, o tai padarė vagyste kaltinta mergina. Tiesa, bendruoju pagalbos telefonu paskambinusi Laura D. neprisipažino, kad buvo apvogusi baro klientą – prašydama pagalbos ji pasakė, jog esą nepagrįstai buvo apkaltinta vagyste.

Policijoje Laura D. buvo patikrinta alkotesteriu – jai nustatytas 1,79 promilių girtumas. Ji nukentėjusiajam žadėjo padarytą žalą atlyginti per pusę metų, nors neaišku, ar taip ir bus – moteris niekur nedirba, ne kartą yra bausta administracine tvarka, tačiau baudų nemoka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)