„Aš žinojau ir mane buvo informavusi viceministrė, kad ji turės tą šeimos ir darbo įsipareigojimų iššūkį. Tai nėra atostogos. Ji tą sprendimą turėjo priimti dėl to, kad tai buvo jos asmeninio šeimos gyvenimo iššūkis“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė ministrė.

Ji pabrėžė, kad kai viceministrė dirbti negali, ji išeina nemokamų atostogų, todėl atlyginimas jai už tas dienas nėra mokamas.

„Man norisi, kad komandos žmonės būtų profesionalūs, kompetentingi ir turintys patirtį savo srityje. Viceministrę tikrai palaiko ir neįgaliųjų organizacijos. Galiu pasakyti, kad tas laikotarpis ir tas sprendimas jos prisijungti prie komandos jau yra labai produktyvus: mums pasisekė pasiekti gana seniai nejudintų klausimų“, – sakė M. Navickienė.

Pasak jos, dirbant J. Jakštienei pavyko sutrumpinti socialinių poreikių nustatymo terminą, padidinta kompensacinių išlaidų dalis, neįgaliesiems lengviau pritaikyti sau būstą, plėtojama asmeninio asistento paslauga.

„Šiuo metu, nors ir dirbdama per nuotolį, viceministrė kuruoja socialinių įmonių peržiūrą ir jau birželio vidury mes turėsime konsultaciją su visuomene, kaip perėjimas vyks nuo neįgaliųjų darbo tose uždarose socialinėse įmonėse, kurios tikrai didelę dalį valstybės lėšų turėjo savo žinioje prie subsidijavimo neįgaliųjų darbo atviroje darbo rinkoje“, – sakė ministrė.

„Viceministrė šitoje vietoje yra tikrai labai patyrusi ir kompetentinga, ir aš tikiu, kad su jos pagalba mes jau birželio mėnesį galėsime pristatyti matymą, kaip atrodys tas pokytis būtent socialinių įmonių pertvarkos srityje“, – teigė ji.

M. Navickienė sakė, kad visiems jos komandos nariams keliami tie patys reikalavimai ir jie yra pirmiausia yra susiję su darbo rezultatais.

„Man atrodo, kad pats svarbiausias dalykas yra visgi rezultatas, kuris atsiranda su žmogaus darbu“, – kalbėjo ministrė.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė J. Jakštienė pareigas praėjo eiti vasario pabaigoje, ji kuruoja neįgaliųjų socialinės integracijos klausimus.

J. Jakštienė iki pradėdama dirbti viceministre vadovavo Socialinės apsaugos infrastruktūros projektų skyriui bei Strateginio planavimo grupei Centrinėje projektų valdymo agentūroje, dirbo Vilniaus miesto savivaldybės administracijoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)