„Įvyko darbinis susitikimas su premjeru. Aptarėme vidaus politinę situaciją, situaciją Seime, planus formuoti Vyriausybę. Šiandien tikrai turbūt būtų sudėtinga pasakyti, kaip ta Vyriausybė atrodys, nes turi nusistovėti situacija, būti atsakyti visi klausimai dėl jos sudėties, dėl koalicinės sutarties", - sakė G. Nausėda.

Jis sakė, kad aktyviai dalyvaus formuojant Vyriausybę.

„Šiandien kol kas egzistuoja tik memorandumas. Todėl akivaizdžiai – per ankstyvas metas yra kalbėti apie pavardes, apie konkrečias ministrų kandidatūras. Tik noriu konstatuoti, kad kaip LR Prezidentas, kuris išrinktas didžiosios Lietuvos gyventojų dalies valia, aš ketinu aktyviai dalyvauti Vyriausybės formavime, kandidatūrų parinkime, nes, mano įsitikinimu, laukia labai sudėtingas metas, kuomet reikės ir profesionalių, ir atsidavusių, ir valstybei tarnaujančių ministrų, todėl Prezidento vaidmuo čia tikrai bus labai svarbus“, - sakė G. Nausėda po susitikimo su S. Skverneliu.

Išrinktasis prezidentas teigė, kad per susitikimą buvo aptarti ir kai kurie aktualūs klausimai, tarp jų ir bręstantys paskyrimai. Būsimasis šalies vadovas sakė, kad yra labai svarbu, kad valstybėje būtų tęstinumas, ir būtų tvarka, stabilumas.

„Nes šito mūsų žmonėms reikia“, – sakė G. Nausėda.

Jis atkreipė dėmesį, kad 2020 m. biudžetas irgi bus nepaprastai svarbus.

„Nes ekonomikos augimo tempas, švelniai tariant, nespartėja, dėl tos priežasties mums reikės laikytis ir finansinio stabilumo reikalavimų, ir, kita vertus, nepamiršti pažadų, kurie buvo pateikti – dėl socialinės atskirties mažinimo, gerovės valstybės kūrimo. Visų šitų klausimų aš tikrai nepamiršau, (…) visi jie bus svarstomi ir derinami kartu su Vyriausybe, kad galėtų būti įgyvendinami maksimaliai greitai ir efektyviai“, – sakė G. Nausėda.

Išrinktasis prezidentas į klausimus penktadienį neatsakinėjo. Tai jis ketina padaryti per spaudos konferenciją antradienį.