Kaip Eltą informavo šalies vadovo patarėjas Antanas Bubnelis, susitikimų metu bus aptarta koronaviruso pandemijos situacija.

„Šalies vadovas bendraus su NVSC darbuotojais, atliekančiais svarbų vaidmenį kovoje su COVID-19. Taip pat numatytas prezidento susitikimas su NVSC direktoriumi Robertu Petraičiu, NVSC Vilniaus departamento vadove Rolanda Lingiene, Santaros klinikų Šeimos medicinos centro vadovu Vytautu Kasiulevičiumi bei LSMU Visuomenės sveikatos fakulteto profesoriumi Mindaugu Stankūnu, bus aptarta dabartinė padėtis NVSC ir svarbiausi pandemijos valdymo klausimai“, – sakė A. Bubnelis.

NVSC atstovė R. Lingienė kiek anksčiau yra sakiusi, kad centras susiduria su epidemiologų trūkumu. Pasak jos, specialistų nemotyvuoja didelis darbo krūvis ir žemi atlyginimai.

Savo ruožtu sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigė, kad ministerija siunčia specialistus darbui į NVSC iš kitų įstaigų. Taip pat jis buvo išreiškęs viltį, kad svarstant valstybės biudžetą prie NVSC atlyginimų bei etatų steigimo klausimo bus grįžta.