Pirmąją vizito dieną Briuselyje prezidentas susitiks su Europos Parlamento pirmininku Davidu Sassoli, NATO Generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu.

Antrąją vizito dieną numatyti susitikimai su ES Vadovų Tarybos pirmininku Donaldu Tusku, ES Komisijos pirmininku Jeanu-Claude'u Junkeriu, išrinktaisiais Europos Komisijos ir ES Vadovų Tarybos pirmininkais Ursula von der Leyen bei Charles Micheliu.

Susitikimuose su ES vadovais didžiausias dėmesys bus skiriamas ilgalaikės Europos Sąjungos strateginės darbotvarkės, ES daugiametės finansinės programos 2021-2027 m., „Brexit", ES globalios politikos, Rytų partnerystės, energetinio saugumo, Astravo atominės elektrinės ir su tvariu valstybių vystymusi susijusių klausimų aptarimui.

„Su šių metų rinkimais į Europos Parlamentą prasidėjo naujas Europos Sąjungos politinis ciklas, vyksta intensyvus pasirengimas gruodžio mėnesį vyksiančiam NATO vadovų susitikimui. Todėl šio vizito metu su ES ir NATO vadovais aptarsiu Lietuvai aktualius saugumo, globalios politikos, ekonomikos, finansų, energetikos klausimus", - G. Nausėda cituoja Prezidento komunikacijos grupė.

Susitikimuose su NATO Generaliniu sekretoriumi bus aptariama Lietuvos ir Baltijos regiono šalių saugumo situacija ir grėsmės, gynybos finansavimo klausimai, pasirengimas šių metų gruodžio mėn. NATO vadovų susitikimui Londone.

Vizito metu Prezidentas taip pat lankytis Lietuvos nuolatinėse atstovybėse ES ir NATO, kur susipažins su darbuotojais.

Darbo vizitas Belgijoje yra šeštasis prezidento užsienio vizitas ir pirmasis apsilankymas ES ir NATO institucijoje kadencijos metu.