Šalies vadovas sakė šią savaitę su premjeru Sauliumi Skverneliu aptaręs „tam tikras kandidatūras“, bet jų neįvardijo.

„Norėčiau galbūt dar šią savaitę susitikti su visomis koaliciją formuojančiomis frakcijomis aptarti pačius principus, sužinoti jų pačių nuomonę, kaip jiems čia sekasi, ir tada jau eiti link konkrečių kandidatūrų“, – žurnalistams Varšuvoje antradienio vakarą sakė prezidentas

BNS paklaustas, ar kelia reikalavimą, kad atnaujintoje Vyriausybėje nebūtų vien vyrai, prezidentas atsakė: „Aš labai norėčiau, bet žinote – kad neatsitiktų taip, kad dėl tos moters iširtų Vyriausybė, bet tikėkimės, kad taip neatsitiks“.

„Aš turėčiau konkrečių pasiūlymų dėl moters į tam tikrus ministrų postus. Ar tos moterys ir taps ministrais, negaliu pasakyti, nes tai yra derybų klausimas“, – sakė G. Nausėda.

Prezidentui G. Nausėdai pradėjus eiti pareigas, premjeras Saulius Skvernelis turės pasitikrinti pasitikėjimą Seime. Jei laimės balsavimą, jis su prezidentu turės suderinti Vyriausybės sudėtį. Ją dekretu turės patvirtinti G. Nausėda.

Jei atnaujintoje Vyriausybėje pasikeis bent du ministrai, parlamente turės būti surengtas ir dar vienas balsavimas dėl Vyriausybės programos.

Šiuo metu „valstiečiai“ formaliai kontroliuoja 12 iš 14 ministerijų veiklą, o dar du portfelius turi „socialdarbiečiai“.

Pagal naują sutartį koalicijos partneriams iš viso priklauso penkios ministerijos.