Taip Prezidentūra reagavo į premjero Sauliaus Skvernelio poziciją, kad jis nemato teisinio pagrindo atstatydinti susisiekimo ministro.

„Prezidentas praėjusią savaitę labai aiškiai išsakė savo nuomonę – ministras prarado visuomenės ir valstybės vadovo pasitikėjimą ir privalo trauktis“, – pirmadienį žurnalistams Prezidentūroje sakė A. Bubnelis.

„Ministrui galioja ne tik teisiniai, tačiau, visų pirma, moralės reikalavimai. Premjeras kaip niekas kitas turėtų tai žinoti“, – pridūrė jis.

J. Narkevičius sulaukė kritikos dėl Lietuvos pašto valdybos atleidimo, vizito Jungtiniuose Arabų Emyratuose, pietų valstybės įmonių sąskaita Dubajuje ir Minske, lėšų skyrimo asfaltuoti gatves savo rinkimų apygardoje ir prie premjero namų, taip pat dėl gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių.

Premjeras S. Skvernelis pirmadienį tvirtino, kad priekaištai susisiekimo ministrui turi būti teisiškai įvertinti ir patikrinti, nes dalis kaltinimų jam nepasitvirtino, pavyzdžiui, dėl brakonieriavimo.

Ministras pirmininkas taip pat pareiškė, kad nedarys skubotų sprendimų, kurie griautų valdančiąją koaliciją ar darytų įtaką Vyriausybės stabilumui.

Tomaševskis: pažeidimai yra mažareikšmiai

LLRA-KŠS vadovas V. Tomaševskis pirmadienį pakartojo, kad praėjusį trečiadienį kalbėjo asmeniškai su ministrą sukritikavusiu prezidentu Gitanu Nausėda, ir pabrėžė, jog didžiausi išsakyti priekaištai ministrui dėl galimo brakonieriavimo „yra melagingi“.

„Daugiausia priekaištų prezidentas turėjo dėl tariamo brakonieriavimo būtent savo nuosavame name prie ežero, kaip buvo parodyta žiniasklaidoje (...), paaiškėjo, kad tai yra netiesa. Dėl šitų priekaištų ir kalbėjome su prezidentu daugiausia“, – tikino V. Tomaševskis.

Pasak jo, S. Skvernelis, užstodamas ministrą „pasielgė taip, kaip ir dauguma neturinčių nusistatymų politikoje“.

Jis taip pat kartojo, kad pažeidimai dėl pietų už valstybės pinigus yra mažareikšmiai, o išlaidos jau atlygintos.

Kalbėdamas apie J. Narkevičiui mestus įtarimus dėl piktnaudžiavimo Seimo nario padėtimi, kai parlamento viešbutyje gyveno ne jis pats, o duktė, o žmona dar sostinėje nuomoja šeimos būstą, V. Tomaševskis pareiškė, kad atsistatydinti ministras galėtų nebent, jei mandato atsisakytų konservatorė Agnė Bilotaitė.

„Valstietė“ Agnė Širinskienė penktadienį pranešė, kad A. Bilotaitė turi namą sostinėje, tačiau neužleidžia ir buto Seimo viešbutyje. Pati konservatorė pranešė, kad viešbučio atsisakė spalio pradžioje.

„Negali būti dvigubų standartų. Jei ponia Bilotaitė, kuri turėjo panašią istoriją ir irgi atsisakė (buto – BNS), irgi prisiims atsakomybę ir atsisakys Seimo nario mandatų, tada jau nebus dvigubų standartų – kitas Seimo narys irgi panašiai elgsis“, – kalbėjo V. Tomaševskis.

J. Narkevičių į susisiekimo ministro pareigas delegavo Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, šiemet po prezidento rinkimų prisidėjusi prie valdančiosios koalicijos.