Pasak G. Nausėdos, turėdamas nepriklausomo kandidato statusą, jis gali siekti konstruktyvaus dialogo su partijomis atgaivinimo.

„Tai, kad aš esu ne partijos narys, man, ko gero, tiktai daugiau padeda. Aišku, nei finansiškai, nei organizacine prasme, kadangi darbų reikia padaryti gerokai daugiau, negu galbūt reikėtų partijos deleguotam žmogui. Nepartinis statusas ir nepriklausomo kandidato statusas man leidžia labai ramiai bei atvirai ir sąžiningai kalbėtis su įvairių partijos atstovais. Nekrūpčiojant, nesibijant, kad kažkas iš jų gali įkasti ar kažkas tokio atsitikti. Ko gero, tai yra puiki starto pozicija tam telkimui, apie kurį mes kalbame savo rinkimų programoje“, – pirmadienį „Žinių radijui“ teigė G. Nausėda.

Pasak ekonomisto, nors prezidentė ir kalba apie partijų būtinumą demokratijai, bet šiuo metu dialogas tarp partijų ir Prezidentūros nevyksta.

„Partijos, kaip politinio konkuravimo instrumentas, yra reikalingos, būtinos ir, ko gero, ne visada Lietuvai pavykdavo išlaikyti tam tikrą gerą balansą tarp partinės demokratijos, Prezidento institucijos. Šiuo metu mes matome, kad tas dialogas tarp partijų ir Prezidentūros yra nutrūkęs, matyt, yra abipusių nuoskaudų, ir aš norėčiau, kad šitas dialogas būtų atkurtas, pirmiausia, atvirai kalbant su partijomis. Svarbiausia, jeigu tu ketini siekti, kad partijos dalyvautų ir neštų gėrį Lietuvai, tai turi eiti į susitikimą su partijomis ne tuščiomis rankomis, ne su kavos puodeliu, o eiti su labai konkrečiai tikslais, kurie tuose susitikimuose turėtų būti išryškinti, tai yra, pirmiausia, ilgalaikės programos ir strategijos“, – teigė ekonomistas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, birželį Seime skaitydama devintąjį metinį pranešimą, teigė, kad partijos yra patikimiausias demokratinio valstybės vystymosi pagrindas.

„Kad ir kokios silpnos, pavargusios, nukraujavusios būtų politinės partijos, tačiau kol kas tai patikimiausias demokratinio valstybės vystymosi pagrindas. Ir partijos turi nepakartojamą galimybę prisikelti naujam gyvenimui“, – pažymėjo prezidentė.