„Pozityviai vertinu Vyriausybės apsisprendimą kol kas stabdyti galimybių paso vaikams iki 16 metų reikalavimą. Ministrų kabinetas turės laiko persvarstyti strategiją ir priimti geriausius šiam laikotarpiui sprendimus“, – feisbuke rašė šalies vadovas.

Jis taip pat pažymėjo, jog antradienį jo iniciatyva suburta Sveikatos ekspertų taryba vieningai mano, jog „dabartinis galimybių paso galiojimo principas neatliepia omikron bangos realijų“.

„Akivaizdu, jog būtina operatyviai reaguoti į besikeičiančią situaciją ir aplinkybes“, – rašė G. Nausėda.

Delfi primena, jog premjerė Ingrida Šimonytė antradienį Seime pranešė, jog šis reikalavimas bus atidedamas „kokioms penkioms savaitėms, kurių užtenka pilnai pasiskiepyti“.

Pasak premjerės, reikalavimas dėl galimybių paso 12–15 metų vaikams bus atidėtas, kad sparčiai plintant omikron atmainai testuojami vaikai papildomai neapkrautų infrastruktūros.

„Kadangi mes dėl viruso plėtros dabar turėsime koncentruoti savo dėmesį į simptominius žmones ir į tų žmonių artimiausius kontaktus, o mobilieji punktai ir visa testavimo infrastruktūra turi tiek pajėgumų, kiek turi, mes neturime atliekamos infrastruktūros ir papildomų pajėgumų tam, kad reguliariai dar testuotume ir vaikus, kurių tėvai nusprendė neskiepyti dėl savo kažkokių įsitikinimų“, – sakė I. Šimonytė.

Taip pat priimtas sprendimas vaikams mokyklose penktadieniais išdalinti greituosius testus, kad jie pasitikrintų prieš grįždami į mokyklą po savaitgalio.

“Visiems vaikams bus išdalinami testai į namus ir ir tikimasi, kad tėvai rūpinsis, kad jų vaikai sirgdami neitų į mokyklą“, – teigė premjerė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)