G. Nausėdos komanda patvirtino, kad jų turimi parašai jau viršija 20 tūkstančių. Tiesa, ne visi jie elektroniniai, dalis – popieriniai.

Artėjant 21 valandai G. Nausėdos komanda patvirtino, kad ir elektroninių parašų skaičius pasiekė 20 tūkstančių.

„Parašų rinkimas yra nemažas iššūkis kiekvienam kandidatui. Nepaisant to, esu pasiruošęs priimti ir papildomus iššūkius, kuriuos man pasiūlysite“, – kviesdamas pasirašyti feisbuke kalbėjo G. Nausėda.

Už I. Šimonytę elektroniniu būdu rinkėjo puslapyje jau pasirašė beveik 32 tūkst. asmenų, G. Nausėda ketvirtadienio vakarą buvo surinkęs 20 tūkst. ir dar porą dešimčių parašų.

Rinkimams skirtame tinklalapyje toliau rikiuojasi filosofas Arvydas Juozaitis, sulaukęs beveik 8 tūkst. parašų, eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis surinko per 7 tūkst. parašų, per 6 tūkst. parašų surinko parlamentaras Mindaugas Puidokas, nuo jo nedaug atsilieka europarlamentaras Petras Auštrevičius ir Seimo narys Naglis Puteikis, 4,5 tūkst. parašų surinko europarlamentaras Valentinas Mazuronis.

Už premjerą Saulių Skvernelį pasirašė per 3,8 tūkst. asmenų, panašų skaičių parašų internetu yra surinkę dar du kandidatai – Alfonsas Butė ir Kazimieras Juraitis.

Iš viso rinkimuose yra užsiregistravę 15 pretendentų, už dalį kol kas pasirašyti negalima.

Be minėtų pretendentų, šalies prezidento posto siekia Seimo narys Petras Gražulis, buvęs Ledo ritulio federacijos prezidentas Vitas Gudiškis, europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis ir politikoje iki šiol nedalyvavęs Tomas Šimaitis.

Parašų rinkimo lenktynėse pralaiminti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), kurios kandidatas rinkimuose – Saulius Skvernelis, DELFI teigė, kad jų tikslas – ne elektroninių parašų rekordai ir ne lenktynės.

Šioje situacijoje LVŽS lyderis Ramūnas Karbauskis nemato dramos ir teigia, kad dar spės surinkti reikiamą parašų kiekį.

„Mes ramiai. Mes surinksime visus popierinius parašus, surinksime maksimalų skaičių ir internete. Tiesiog nebėgame, – trečiadienį DELFI teigė R. Karbauskis. – Mūsų žmonės nėra tie, kurie „Facebook“ tinkle „sėdi“ dieną-naktį. Net ir laiškus kai siunčiame tarybos nariams, perskaitome ne tą pačią minutę, o kartais ir diena, ir dvi praeina. Mūsų žmonės nelabai turi galimybių nuolatos būti internete.“

Vienas iš rinkiminės kovos etapų – elektroninių parašų rinkimas – prasidėjo vasario 19 dieną. Parašus kandidatai galės rinkti iki kovo 28 dienos. Vėliau Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skaičiuos parašus ir galutinį kandidatų sąrašą pateiks balandžio 12 dieną.

Paskelbus apie elektroninių parašų rinkimą, per parą, Vytenis Povilas Andriukaitis surinko daugiau nei 5 tūkstančius parašų, Petras Auštrevičius – daugiau nei 4 tūkst., beveik 5 tūkst. surinko ir Arvydas Juozaitis, nedaug iki 5 tūkst. liko ir Mindaugui Puidokui, šiek tiek daugiau nei 4 tūkstančius surinko Naglis Putekis, daugiau nei tris tūkstančius surinko ir Valentinas Mazuronis.

Tačiau parašų rinkimo lyderiai – Ingrida Šimonytė ir Gitanas Nausėda. I. Šimonytė iki trečiadienio ryto surinko daugiau kaip 25 tūkst. elektroninių parašų, o G. Nausėda – 13561.

Daugiau nei po du tūkstančius surinko ir paslaptingi kandidatai – Kazimieras Juraitis ir Alfonsas Butė.

Parašus renka vienuolika užsiregistravusių asmenų, siekiančių kandidatuoti į Prezidento postą. Tik surinkus bent minimalų parašų skaičių ir parašus patvirtinus VRK, jie bus tvirtinami kaip kandidatai į Prezidento postą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1468)