G. Nausėda, save įvardydamas trečiuoju asmeniu, sureagavo į DELFI publikuotą straipsnį, kuriame G. Landsbergis neigė „valstiečių“ lyderio teiginius, esą G. Nausėdą palaiko TS-LKD lyderiai.

„Nors kažkas pagaliau galėjo suvienyti tokius skirtingus žmones kaip R. Karbauskis ir G. Landsbergis. Abiejų nuomonės dėl G. Nausėdos sutampa – Nausėda neva yra oponentui palankus kandidatas į Prezidentus. Jei jau palankus abiem, tai, panašu, tiltus vieni pas kitus nutiesime. Visas jėgas Lietuvai“, – „Facebook“ tinkle rašė G. Nausėda.

Straipsnyje G. Landsbergis teigė, kad turi dvi versijas, kodėl R. Karbauskis teigia, kad konservatoriai palaiko G. Nausėdą. „Paprastesnė – kad kaip ir M. Puidokas, R. Karbauskis nebeatlaiko įtampos, todėl pradeda ne visai adekvačiai vertinti realybę (gal jiems abiem tikrai derėtų pasitikrinti sveikatą, kaip siūlo M. Puidokas?), – teigė G. Landsbergis. – Tačiau panašiau į tai, kad R. Karbauskis ir S. Skvernelis bijo I. Šimonytės pergalės, todėl skleisdami sąmokslo teorijas bando desperatiškai padėti G. Nausėdai. Tokia manipuliacija rodo, kad valdančiųjų skaičiavimuose Nausėda jiems yra patogesnis ir palankesnis kandidatas, kurį lengviau įveikti arba su juo susitarti dėl būsimos vyriausybės.“

DELFI primena, kad R. Karbauskis pirmadienį išsakė savo scenarijų, kad I. Šimonytė pasitrauks iš prezidento rinkimų kovos G. Nausėdos naudai. „S. Skvernelis antrajame rinkimų ture susitiks su kažkuriuo iš dešiniųjų kandidatų. Gal su G. Nausėda, jeigu jam pavyktų įrodyti, kad jis yra visos tautos kandidatas.

Tai yra ne visiškai tiesa, nes jis yra dešiniųjų kandidatas. Aš galiu tai teigti, nes kokio kandidato norėjo Vytautas Landsbergis bei G. Landsbergis? Žinoma, G. Nausėdos. Kodėl atsirado I. Šimonytė, nes G. Nausėda nesutiko dalyvauti pirminiuose konservatorių rinkimuose, ir tai visi žino. Mes I. Šimonytės apskritai neturėtume rinkimuose, jei G. Nausėda būtų sutikęs dalyvauti konservatorių pirminiuose rinkimuose“, – DELFI TV studijoje sakė R. Karbauskis.