„Darbas siekiant susigrąžinti Lenkijos ir Vokietijos pasienyje esančius mūsų piliečius tęsiasi. Suprantu, kad lenkų pasiūlytas judėjimo būdas nėra idealus. Tačiau įvertinus esamas aplinkybes jis yra saugus“, – rašė jis.

Jis džiaugėsi, kad tautiečiai naktį nusprendė blokuoti kelią, šio plano atsisakė.

„Džiaugiuosi, kad pavargę ir nežinioje esantys žmonės išgirdo raginimą nutraukti kelio blokavimą ir negilinti pasienyje susikaupusių problemų. Pagrindinis šiuo metu esantis iššūkis – kelių dešimčių kilometrų ilgio automobilių spūstis, iš kurios mūsų tautiečiai negali ištrūkti. Savo veiksmus aktyviai deriname su Lenkijos ir Vokietijos pareigūnais, kad situacija būtų kuo skubiau išspręsta ir žmonės galėtų pasinaudoti jiems sudarytomis galimybėms grįžti namo. Netrukus turi pasirodyti oficiali informacija apie tai, kaip jiems elgtis toliau“, – apie informaciją rašė jis.

Pirmasis konvojus jau pasiekė Lietuvą, skelbia BNS.

G. Nausėsa sakė, kad pirmadienį net keletą kartų bendravo su Lenkijos prezidentu.

„Vakar keletą kartų šiuo klausimu bendravau su Lenkijos Prezidentu Andžejumi Duda. Praėjusią naktį bendravau tiesiogiai su pasienyje esančiais mūsų tautiečiais. Taip pat paprašiau Užsienio reikalų ministerijos teikti informaciją ir būtiną pagalbą ten esantiems žmonėms“, – rašė prezidentas.