G. Nausėda kitą savaitę dalyvaus Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos 74-osios sesijos atidaryme ir sakys pirmąją savo kadencijoje kalbą daugiašalei auditorijai. Numatytas ir susitikimas su JT Generaliniu Sekretoriumi Antonio Guterresu, pranešė Prezidentūra.

Niujorke prezidentas taip pat lankysis vertybinių popierių biržos „Nasdaq“ būstinėje, dalyvaus viename didžiausių renginių pasaulyje, skirtame globalios ekonomikos klausimams, – „Bloomberg Business Forum“. Jame G. Nausėda matysis su tarptautinių bendrovių vadovais ir aptars plėtros Lietuvoje galimybes.

Prezidentas dar vyks į kasmetinį globalios socialinės politikos lyderių forumą „Concordia Annual Summit“ ir pasakys kalbą „Gerovės valstybė skaitmeniniame amžiuje“.

Antradienį G. Nausėda su žmona dalyvaus JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) šventiniame priėmime valstybių ir vyriausybių vadovams. Numatomas susitikimas ir su Niujorko lietuvių bendruomene.

D. Nausėdienė savo ruožtu lankysis dvikalbėje ir dvikultūrėje mokykloje („The Bilingual and Bicultural School“), kur aptars visuomenės atskirties ir socialinės integracijos iššūkius. Taip pat ji viešės lietuvių kilmės juvelyro Aleksandro Šepkaus studijoje ir šeimos fondo būstinėje susitiks su visuomenės veikėja Jurate Kazickas.