Pasak šalies vadovo atstovo spaudai Antano Bubnelio, per susitikimą bus aptarti visi pasiūlyti ministrai – ir tie, su kuriais šalies vadovas dar nesusitiko.

„Susitikęs rytoj su premjere, prezidentas išreikš savo nuomonę apie kandidatus – tiek apie tuos, su kuriais jau buvo susitikęs, tiek remiantis ta informacija, kuri jam buvo suteikta, ir kurią žino po susitikimų su patarėjais“, – pirmadienį žurnalistams sakė patarėjas.

Antradienį, po pokalbio su I. Šimonyte, G. Nausėda dar planuoja susitikti su kandidatu į aplinkos ministru liberalu Simonu Gentvilu.

Iki antradienio prezidentas asmeniškai bendravo su septyniais iš 14 kandidatų į ministrus: su kandidate į švietimo, mokslo ir sporto ministres Jurgita Šiugždiniene, į ekonomikos ir inovacijų ministres siūloma Laisvės partijos lydere Aušrine Armonaite, pretendentu į sveikatos apsaugos ministrus, nepartiniu buvusiu valstybės kontrolieriumi Arūnu Dulkiu, Laisvės partijos į teisingumo ministres teikiama Evelina Dobrovolska ir į susisiekimo ministrus – Kasparu Adomaičiu, Liberalų sąjūdžio kandidatu į kultūros ministrus Simonu Kairiu bei konservatorių kandidate į socialinės apsaugos ir darbo ministres Monika Navickienė.

Prieš susitikimus su prezidentu, su kandidatais pokalbius rengė ir šalies vadovo patarėjai.

G. Nausėda praėjusią savaitę teigė, kad ne visi paskirtosios premjerės I. Šimonytės pateikti kandidatai į ministrus bus patvirtinti.