„Galiu patvirtinti, kad penktadienį planuojamas susitikimas su kandidatu į ministrus“, – BNS trečiadienį sakė šalies vadovo atstovas Antanas Bubnelis.

Apie planuojamą susitikimą po Vyriausybės posėdžio trečiadienį užsiminė ir L. Savicko kandidatūrą pateikęs premjeras Saulius Skvernelis.

„Tai penktadienį, kiek aš žinau, susitikimas toks įvyks, preliminariai, kiek mane informavo ir, matyt, tos dvi savaitės, žinant įtemptą prezidento darbotvarkę, neatsirado laiko susitikti su kandidatu į ministrus“, – žurnalistams sakė jis.

„Bet aš tikiuosi, kad penktadienį susitikimas įvyks. Ne kartą mes apie šitą asmenybę esame kalbėję su prezidentu įvairiais formatais ir kontekstais, tai negirdėjau nė vieno blogo žodžio, abejonės ar kitokių niuansų, dėl ko šitas jaunas žmogus, profesionalus žmogus būtų neigiamai vertinamas“, – teigė Vyriausybės vadovas.

Jis savo patarėjo ekonomikai pareigas einančio L. Savicko kandidatūrą į ministrus pateikė prieš dvi savaites. Siūlomas kandidatas taip pat šiuo metu yra ir Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys.

Jis yra įgijęs Europos viešųjų reikalų magistro laipsnį Mastrichto universitete Olandijoje, prieš tai Jungtinės Karalystės Jorko universitete įgijo politikos ir tarptautinių santykių bakalauro laipsnį.

Ekonomikos ministro portfelis yra laisvas nuo pernai gruodžio, kai tuometinis ministras Virginijus Sinkevičius tapo eurokomisaru.